Omsorg for Golden snikende Jenny

September 4

Golden snikende jenny (Lysimachia nummularia) er en lav vekst, rask spredning, staude urt med lyse gule blader som vises midt i golden løvverk i midtsommer. Golden snikende jenny er en effektiv bunndekkende i semi skyggefulle områder som er for fuktig for de fleste planter, men snikende jenny må bli dyrket med forsiktighet. Anlegget er problematisk i enkelte områder, som anlegget blir invasiv og kvele ut native vekst. Golden snikende jenny, også kjent som moneywort, er egnet for planting i US Department of Agriculture hardførhet soner 3 til 8.

Instruksjoner

•Plant snikende jenny i full sol eller delvis skygge. Selv om snikende jenny tåler skygge, anlegget vil bli sunnere og fargene lysere i fullt sollys. Plante snikende jenny i jordsmonn som er fuktig, men avløp godt. Hvis jorden er dårlig, grave i 3-4 inches av organisk materiale som råtnet blader, gjødsel eller kompost.

•Et snikende jenny regelmessig. Holde bakken jevnt fuktig og aldri la jorden bli bein tørr.

•Plant snikende jenny i en container fylt med en kommersiell soilless potting blanding hvis du velger å vokse snikende jenny i en pott eller hengende kurven. Kontroller potten ofte og vann regelmessig for å holde jorda fuktig. Beholder vokser er et godt valg i områder hvor anlegget er invasiv.

•Propagate snikende jenny ved eksisterende anlegg i våren og høsten. For å dele snikende jenny, grave en klynge av anlegget og trekke anlegget fra hverandre i mindre deler. Plante opprinnelige anlegget, og plant mindre delen i forberedt jord.

Tips og advarsler

  • Snikende jenny er innfødt til Europa og ble introdusert til nordøstlige USA for sine dekorative kvaliteter. Snikende jenny er nå funnet voksende store deler av USA og i deler av Canada.
  • Kontakt din lokale samarbeidende Utvidelsesagenten før planting snikende jenny, som anlegget skaper alvorlige problemer, særlig langs bekker, beite, plener, myrlendte områder, myrer og flomsletter over hele USA. Kontrollen er vanskelig når snikende jenny blir invasiv.