Omsorg for en Calla lilje-plante: gjøre de dø hvis du berører bladene?

April 5

Omsorg for en Calla lilje-plante: gjøre de dø hvis du berører bladene?

Calla liljer (Zantedeschia aethiopica) funksjonen robust løvverk, og berører dem er ikke dødelig bladene eller anlegget. Du er i større fare fra calla lilje blader enn de er fra deg. Calla liljer er giftig for mennesker og dyr. De vokser i US Department of Agriculture anlegget hardførhet soner 8 til 10 og innendørs potteplanter. Med riktig pleie returnerer anlegget hvert år selv om det synes å dø.

Anlegget beskrivelse

Callas ikke sant liljer. En moden anlegget kan produsere flere blomster med en blomstrende periode tidlig til midten av sommeren. Blomstene er et voksaktig Slyngning av blomstrer med en stor spadix. Spadix er blomst del som projiserer fra midten av bladet med pollen på den. Farger inkluderer klassisk hvite calla lilje og kultivarer i solnedgang fargetoner - gul, lavendel og rosa. Det er naturlig for blader å dø tilbake om du vokser planten innendørs eller utendørs. Callas har en sovende før bladverket returnerer.

Plant Care

Holde jorda fuktig å ta. Callas tolerere våtrom som dammen grenser og liker ikke tørr jord. Legge til minst 2 inches av mulch i tørke utsatt områder å redusere fordampning. Mulch før faren for frost hvis du lar rotstokker i bakken. Calla planten vokser best i full sol. Vær en innendørs calla lyse, indirekte lys for friske grønne blader. Støvtørking bladene vil ikke skade dem. Unngå håndtering blomstrer som de blåmerke lett. Alle deler av anlegget, inkludert blader, blomster og rhizome, er giftig i sin rå form. Bruk hansker når du klippe calla liljer, sviske bladene eller håndtere rhizome.

Livssyklus

Calla lily vokser fra en rhizome, en bulblike struktur underground som ligner en pære men er faktisk en stamme som produserer røtter. Ørkenområder, kan rhizome forbli i bakken eller beholder året rundt. Etter blomstrende periode begynne bladene å henge ned og gul. Dette er normalt for anlegget og betyr ikke at det er døende eller som trenger vann. Stoppe vanning anlegget når bladene gule. Bladene dø tilbake og anlegget blir sovende.

Blad omsorg

Calla bladene gir hint om anleggets behov. Hvis bladene er grønne og begynner å henge ned, må anlegget vann. Hengende blader eller blader som bryter nederst kan være et tegn på at calla anlegget trenger mer lys, spesielt i tilfellet en houseplant. Sunn calla bladene er middels grønne. Hvis de er blek grønn, må anlegget mer lys. Klipp av døde blader på basen.