Omsorg for Cork fliser

July 16

Laget av naturlig bærekraftig tre av i cork tree, brukes cork ofte som gulv i hjem og kontorer på grunn av sin evne til å redusere støy og absorbere støt. Det er kjent for å være lett å rengjøre og vedlikeholde fordi den krever bare vanlige lys rengjøring som feiende eller støvsuging. Du bør ta deg tid å omsorg for din cork flis riktig slik at du kan nyte fordelene i lang tid.

Rengjøring Cork fliser

Lett rengjøring inkluderer støvsuging, feiing eller mopping gulvet, bør gjøres minst en gang i uken. Fjerne skitt og annet rusk fra din cork fliser, bruk et vakuum uten børstemunnstykket riper. Du kan også vaske cork brikkene med en dempet klut eller mopp, sørge for at du ikke suge korken med mye vann så den ikke absorberer fuktighet, som kan fordreie kork. I tillegg kan du bruke mild såpe eller et vaskemiddel med pH-balansert på kork gulv, men spør produsenten om hva rengjøringsmidler er best. Cork er porøse så hvis du bruker for mye vann eller sterke kjemikalier, kan det skade gulv.

Søl og flekker skal ryddes opp umiddelbart de det ikke vil ha tid til å sive inn i korken, som kan også skade gulvet under kork. Hvis du har et område som er tungt skitne, bør du bruke en renere som er formulert for prefinished tregulv. Kontroller at du unngå sterke rengjøringsmidler og de som er olje eller ammoniakk basert som dette kan ødelegge kork.

Beskytte Cork fliser

Hvis du plasserer tunge møbler på din cork fliser, er det tilrådelig å bruke følte beskyttere plassert under bena på møblene dine slik du ikke skader flisene. Selv om kork gulv vanligvis går tilbake til sin naturlige form under sterkt press, kan følte beskyttere bidra til å forhindre skraper, som er forårsaket når bevegelse møbler. En annen måte å beskytte korken er å løfte møbler når du flytter den i stedet for å dra den.

Du burde sted matter på innganger å minimere deponering av støv og smuss på kork gulv. Bruk pustende gulvmatter på gulvet av vasken, som dette området ofte blir våt. Bruk pustende matter for å sikre korrekt ventilering, fordi gummi matter eller andre nonporous backings kan felle fuktighet og påvirke fullføringen av korken, for eksempel nedtoning. I tillegg hvis du har puttet planter, må bruke en drypp kokekaret under Potter så vann som siver ut av pottene ikke er absorberes av kork.

Cork vil falme når de utsettes for sollys. For å forhindre cork fliser filtrert på grunn av overdreven eksponering for UV-stråler, kan du installere vinduet behandlinger som gardiner, gardiner, persienner eller en vindu nyanse. En annen måte å hindre din cork fliser falming er å plassere møbler på måter som vil blokkere direkte sollys, som å plassere et stort skap ved vinduet blokkere overflødig lys, men la lys i.