Omsorg for bambus Steam kurver

January 24

Omsorg for bambus Steam kurver

Bambus steam kurver er en stift redskap i asiatisk matlaging. Disse støtter mat over kokende vann, la steam kokken maten. I motsetning til metall steamers absorbere bambus kurver fuktighet, gir mat som er perfekt dampet uten å bli våt av kondens. Når du har en bambus dampbåten kurv, ta vare på det riktig slik at den varer i årevis.

Bruk

Del av omsorg for en bambus dampbåten kurv bruker den riktig. Plasser dampbåten på en rack på din wok eller en pott å holde kokende vann fra berøre bambus gitter i bunnen av dampbåten. Stable kurver for matlaging flere matvarer på en gang, men holde lokket på kurven på toppen for å holde damp i bambus kurver så det lager maten.

Cooking klissete mat

For å beskytte tre mesh inne dampbåten, når matlaging mat utsatt for stikker som dumplings, må du justere indre av dampbåten. Kål, banan eller salat blader er naturlige alternativer som lett smaken mat. Pergament papir, skåler, tallerkener eller smurt aluminiumsfolie er uspiselig. Kontroller at det er plass mellom liner og kanten av bambus kurven slik at damp å stige i kurven. Bruke liners med mat mest sannsynlig å stikke forhindrer matpartikler igjen på bambus du bruker kurven. Hvis disse mat biter holder fast på bambus gitter i kurven, kunne de mold.

Vask

Bambus dampbåten kurver bør aldri dyppes i vann. Skrubbe kurver med nylon skrubbe børste og såpevann. Skyll av vannet og tørr kurven med et håndkle. La kurven ut overnight å air-dry helt etter vask for å sikre at det er ingen flere mugg-forårsaker vann i kurven.

Lagring

Lagre bambus dampbåten kurver riktig hindrer mold og mugg utvikling og holder kurver fra sprengning. Når kurver har lufttørkes helt etter vask, lagre kurven og lokk separat i et kjølig, tørt sted. Ikke lenger bambus dampskip i plast for å hindre kondensering. Holde dampbåten på en hylle og lagrer ikke andre kokekar på kurven til forhindrer den fra cracking. Overdreven tørking kan også føre til sprengning, men dette kan forebygges ved å holde bambus damperen kurven hydrert gjennom vanlig bruk.