Om trollhassel treet

June 20

Amerikanske trollhassel Hamamelis virginiana er en flerårig store busk eller lite tre native til kratt og fuktig woodlands fra Florida og Texas Quebec og Nova Scotia. Witch hazel er nyttig for naturalistiske landskapsarbeid og kantlinjer.

Identifikasjon

Witch hazel vokser mellom 10 og 15 fot høy gjennomsnittlig med en lik spredt. Det har flere kofferter, glatt gråaktig-brun bark, skjeve grener og en uregelmessig kronen. Middels-grønne bladene er ovale eller runde, med dype vener og scalloped marginer. Treet produserer duftende gule blomster høsten etter det blader miste, etterfulgt av 1/2-inch hårete brun frukter som modnes sommeren.

Dyrking

Witch hazel er hardføre i United States Department of Agriculture soner 3 til 9. Den foretrekker kjølig, fuktig, godt drenert jord og fullt sollys, men det er også skygge-tolerant. Floridata angir at trollhassel har en grunne rotsystem og ikke gjør godt i tørke forhold.

Fordeler

Witch hazel produserer en olje som er mye brukt som en ingrediens i hudpleieprodukter og smertestillende medisiner. Den har anti-inflammatorisk og antiviral, antioxidant egenskaper, ifølge Floridata. Lady Bird Johnson Wildflower Center angir at indianere gjort en te fra witch hazel bladene. Witch hazel er også en viktig matkilde for hjort, bever og forskjellige fugler.