Om trinsen bønne planter

July 19

Om trinsen bønne planter

Trinsen bønne anlegget (Ricinus communis) har spilt en uvanlig mangfoldig rolle i verdenshistorien. Priset tusen år siden som et effektivt avføringsmiddel, dette anlegget har blitt en viktig komponent for alt fra mord til NASCAR. Og når ikke med i verdens hendelser er trinsen bønne anlegget kan også tjene som et flott tillegg til din hage.

Geografi

Selv om trinsen bønne anlegget er native til tropisk Øst-Afrika, finner nå dette verdifull anlegget i varme og tempererte klima over hele verden. De er spesielt utbredt langs bekk og elven banker, eller hvor jord godt drenert. Ved begynnelsen av det tjueførste århundret, ble som en million tonn castor bønner produsert globalt per år. De øverste tre produsentene var India, Kina og Brasil.

Identifikasjon

Det vitenskapelige navnet for trinsen bønne anlegget, Ricinus hit, har en uventet bakgrunnshistorien. Det latinske ordet "ricinus" betyr "hake": frø av trinsen bønne anlegget var opprinnelig tenkt å ligne det vanlige parasitten etter at de hadde fullt engorged på blod. Anlegget i seg selv kan nå 10 fot på en sesong, og sitt mangeårige stalked, alternative blader kan være 6 til 18 inches lang. Bladene er skinnende og tannete, varierer i farge fra mørk grønn til rødaktig purpur, sport 5 til 12 fliker og produsere klynger av spiny, grønn frukt.

Historie

Castor bønner har blitt funnet i egyptiske gravene, som dateres tilbake til så tidlig som 4000 f.Kr., og referanser til medisinsk bruk av anlegget kan bli funnet i 3500 år gammel Ebers Papyrus. Antikke greske filosofer bemerket på hvordan olje fra trinsen anlegget kulden være brukes til alt fra lys til hårvekst. Selv opp det tjuende århundre, ble castor olje mye brukt som praktisk og rimelig avføringsmiddel og avføringsmiddel.

Fordeler

Castor oil er nøkkelen komponenten i mange industrielle applikasjoner. Den imponerende water-resistance har gjort det en viktig komponent for maling og lakk. Anvendelsen av castor olje kan opprettholde lav viskositet ved svært høye temperaturer, som har gitt opphav til Castor motorolje. Castor olje er også viktig å nylon produksjon; hver massevis av nylon krever tre tonn castor olje. Og når den ikke høstes, anlegget er et vanlig syn i hager, selv syntes anlegget er rik med en dødelig gift kjent som Risin.

Advarsel

I 1978 ble dissident bulgarske journalist myrdet med BB pellets som hadde vært fullpakket med gift. Hele trinsen bønne anlegget produserer Risin, en mg som kan drepe voksen. Risin er særlig utbredt i castor bean, iøynefallende farge kan være fristende å barn. Noen gartnere gå så langt som kuttet av anleggets blomster å hindre frøproduksjon. Til tross for sin styrke, men fortsatt Risin forgiftning relativt sjeldne.