Om snikende Fig

September 18

Snikende fig eller Ficus pumila, er et eviggrønt vintreet som raskt vokser vertikalt på alle overflater som den festes. Den økologiske antenne røttene feste den til vegger eller gjerder, for eksempel tillater snikende fig fortsette sin oppstigning. "Southern Living" magazine kalt en gang snikende fig en "rimelig sjarm" for sin evne til å legge sjarm til et hjem mye mindre rimeligere enn plante shrubberies.

Opprinnelse og familie

Snikende fig antas å være innfødt til østasiatiske land, selv om det pressepenger av origin er uklart. Noen plante eksperter identifisere sin opprinnelse land som østlige Kina, Vietnam og deler av Japan. Andre sier det første vokste i Malaysia og ble sendt til Kina. Snikende fig er i Morbærfamilien, eller mulberry familie. Mens snikende fig brukes oftere, er det noen ganger kjent som snikende gummi-anlegg.

Utseende

Snikende fig ser ut som de andre vinrankene, med blader stikk av fra en tre stamme. Stammen er mer skjøre når unge, men blir tøffere og woodier som plante aldre. Når umodne, er bladene hjerteformet. Eldre bladene er 2 til 4 tommers avlange, mørkegrønne blader som alternativ på vintreet. De er også beskrevet som mer "læraktig" enn umodne forlater ved University of Arizona Pima fylke samarbeidende forlengelse.

Vekstmønster

Snikende fig vil er en rask klatrer, og klatre og vokse på en overflate som den festes, nå tre eller fire etasjer. Spesielt opplever rask vekst når umodne, raskt gir en frodig dekker over overflaten av veggen, tre eller annet område. Snikende fiken som har nådd toppen av en overflate, for eksempel toppen av et gjerde, vil begynne å grenen ut vannrett. Snikende fig vokser så fort og tykk at steder som Walt Disney World bruke den til å opprette "instant" topiaries ved å lage en støpeform og la snikende fig vokse over det, ifølge anlegget nettsted Floridata.

Vekstforhold

Vintreet gjør best i varme klima, men med bare delvis sol. Full-soleksponering kan forårsake gulnet blader, mens et delvis solrikt voksende sted fører til mer frodig, grønn vekst. Vintreet er lite vedlikehold og motstandsdyktig mot tørke.

Frukt

Snikende fig gjelder frukt fikentreet. Ikke alle snikende fig vinstokker produsere frukt, men når de gjør, de vokser fig-liker frukt. Frukt, som ikke er spiselig, er lys grønn og vokser størrelsen på en liten plomme.

Advarsel

Snikende fig er ikke kresen om sitt hjem, og vil vokse på glass så snart det vil vokse på sement, murstein eller stukk. Veksten kan raskt komme ut av kontroll, så sviske vintreet hvis du vil skal inneholde det. I tillegg unngå tillater snikende fig å vokse på tre flater, som kaster eller gjerder. Antenne røttene skiller en klissen substans som fungerer som lim, og røttene kan trenge og svekke tre. Stoffet gjør det også svært vanskelig å fjerne snikende fig fra overflater; aggressiv beskjæring vil spare deg hodepine av prøver å koble vintreet fra uønskede steder.