Om Potter & Pans brukt i matlaging

February 24

Om Potter & Pans brukt i matlaging

Tidene har forandret seg, men standard for hva slags grunnleggende kokekar å holde på kjøkkenet forblir den samme. Visse kokekar bør å holdes på hånden om du er en gourmet-kokk eller en mor eller far travelt for mealtime. Nødvendigheter inkluderer en fres pan, en stekepanne og 5-og-7 quart saus panner, alle med lokk. Det skade ikke for å ha en støpejern eller elektrisk griddle, en stockpot, et roaster, en pasta pot og store, tunge, lave slung kjele med lokk, kalt en nederlandsk ovnen. Luksusvarer inkluderer crock Potter, rotisseries, Frityrgryter/komfyrer, tabletop griller og trykkokere, samt ris og grønnsaker dampskip.

Fres panner

Fres panner svi, brun og jevnt stek kjøtt og grønnsaker. De er bra for en-fat måltider som gjør for lett cleanup. De varierer fra 8 inches til 7 qts., men å ha på hånden er 8-tommers størrelse.

Skillets og stekeplater

Skillets kommer i alle typer materialer: aluminium, stål, kobber, metall og støpejern. Skillets kan nonstick (infundert anodisert metall eller laget med Teflon Induksjon Ready). Det er også omelett panner, paella, stekepanne, crepe panner, Frityrgryter, woks og elektrisk panner. Mange foretrekker deres stekeplater i støpejern eller elektrisk med en Induksjon Ready. I siste måtte støpejern være "krydret" ved å gni i matolje og varme kjelen over høy temperatur for en liten stund, og la den avkjøles og rengjøring. Hele prosessen faktisk tok flere måneder med konsekvent bruk eller år hvis skillets ikke brukes ofte. I dag, kommer de fleste støpejern brikker "preseasoned," betyr den samme prosessen er gjort for deg (med oljebehandlinger og en høy temperatur ovn) og kokekar er klar til bruk rett fra esken.

Saus panner

Saus panner gjøres klart glass eller hva er noen ganger referert til som "Corning," en spesiell varemerkebeskyttede merkevare av gjennomskinnelig glass kokekar. Saus panner vanligvis varierer i størrelse fra 1 til 7 quarts og brukes for omtrent alle slags mat tenkelig, inkludert "dobbel kokende," der en pan er plassert i en annen, med bare kokende vann nederst. Dobbel kjele saus pans brukes vanligvis til å smelte ting som sjokolade eller ost. Det finnes også spesielle typer saus panner kalt «sugar» (eller varme induksjon) panner, brukes for å redusere sukker krystaller til flytende sukker; og også fondue panner. Noen saus panner er laget med "lepper," spesielle åpninger helle ut av væske uten å åpne potten for å bruke en sil.

Panner, Pasta Potter og nederlandske ovner

Panner brukes for å gjøre suppe lager, stuinger og for småkoking store mengder væske når du gjør retter som krabbe Ben, krabber, reker eller blåskjell. En pasta potten er faktisk en lager potten, bortsett fra at det er høyere og har et dørslag sett for drenering vermicelli og makaroni. Noen pasta Potter har lokk med hull i dem for drenering. Nederlandske ovner er metal potter med tykke vegger og tettsittende lokk. En "chuck vogn" har tre ben og en flat-rimmed lokk for kull. Nederlandske ovner brukes for stekende og lang, langsom matlaging.

Fuglesteik

Et roaster brukes til å bake eller broil mat i en ovn. Roasters varierer i størrelse fra 1 til 14 qts., kommer i forskjellige former (oval, rektangulære, firkant), og er vanligvis laget av rustfritt stål, keramikk, porselen, støpejern, aluminium eller anodisert metal. De fleste kommer med tettsittende lokk og er vanligvis dyp og lang for å holde store kutt av kjøtt, i tillegg til artikler som poteter og grønnsaker. Noen roasters, men er grunne---avhengig av bruken. En "åpen" roaster er bare en uten lokk. Det er roasters laget spesielt for matlaging fjærfe, og mange kommer med rack å holde kjøtt egne væsker eller juice som de koker.