Om Paulownia trær

January 16

Paulownia treet er raskt å få oppmerksomheten til mange gartnere. Ifølge hurtig-voksende-trees.com er Paulownia treet amerikansk raskest voksende skygge treet, stand til å vokse opp til 18 fot i sitt første år. Opprinnelse i Japan, kan den Paulownia bruk spores så langt tilbake som 200 e.Kr. Det får oppmerksomhet med sin evne til å vokse raskt, produsere trelast og øke luftkvalitet på grunn av treets store blader. Paulownia trær vokser godt i de fleste av lavere USA. Det er 4 til 5 millioner hektar av trær vokser over hele verden.

Historie

Paulownia tre er brukt i hundrevis av år i Japan for møbler produksjon. Ifølge American Paulownia Association startet en tradisjon i Japan at når en datter ble født, ville familien plante et Paulownia tre. Når gift med treet vil bli kuttet ned og tre skulle brukes til å lage en tradisjonell brystet kalles en Tansu. Nesten hver familie i Japan har en Tansu av en solid eller finér Paulownia. I 1800, Paulownia frø ble brukt som emballasje og trær ble introdusert til USA. Japan er ikke kunne holde tritt med produksjon etterspørselen etter Paulownia siden 1970, og USA og Kina begynte planting og produksjon Paulownia.

Fordeler

Paulownia vokser raskt, slik at det høstes i 10 år. Til sammenligning forteller woodmagazine.com oss at et eiketre kan høstes for trelast når det er 14-20 inches i diameter. Mange harde trelast trær vokser 1/2 tommers diameter i året i gjennomsnitt tar opp til 28 år for innhøsting.

Et Paulownia tre råtner ikke når den faller i en skog med mindre den berører en råtten kilde, for eksempel andre råtnet trær. Dette gjør felte trær som har falt naturlig i skogen som skal brukes for trelast, sammen med de som høstes. Når et tre er høstet, vokser et nytt Paulownia tre fra stubbe i 8 til 12 år. Det er en solid og meget miljøvennlig lyd.

Bruker

I mange år, har Paulownia blitt brukt i dekorativ møbler produksjon. Det brukes også til å lage musikkinstrumenter. Bruk i konstruksjon og produksjon har vokst, spesielt i bransjer der vekten er et problem, inkludert i båter, fly, lastebiler og tog. Paulownia tre er svært lett, noe som gjør det til et godt valg for å lage lette elementer for transport.

Miljø

Paulownia er stand til å vokse raskt og skape nye vekst fra høstet trær, er begrenset land nødvendig for produksjon. Dette er svært gunstig å spare landet plass. Treets røtter kan komme så langt som 40 fot, bidrar til å regulere Grunnvannsspeilet og fjerne avfall fra bakken. Paulownia treet har store blader som hjelper holde luften rent og også gjødsle jorda når de faller hvert år.

Paulownia versus Balsa

Paulownia tre er raskt blitt mer populære enn Balsa på grunn av sin høyere styrke og vekt. Det kan bli kuttet tynnere og fortsatt tilby samme eller bedre resultater enn Balsa tre; i noen tilfeller er hvor mye Paulownia behov omtrent halvparten av Balsa tre som kreves. Paulownia er også mye billigere enn Balsa.