Om Paperwhites

July 26

Om Paperwhites

Paperwhites er en påskelilje (Narcissus spp.). Det er 50 forskjellige arter av påskelilje. Det botaniske navnet for den paperwhite arten er Narcissus tazetta. Mange av narcissus arter, har horticulturalists delt dem i 13 ulike grupper, kategorisere dem i henhold til de forskjellige egenskapene til hver gruppe. Paperwhites er i divisjon 8.

Egenskaper

Paperwhites vokse fra lyspærer med medium til mørk grønn høye smale stropp-type bladene som når høyder mellom 1 og 3 fot høy. De blomstrer om våren når dyrket utendørs, produserer mellom tre og 20 hvite blomster som varer for sju til 10 dager, avhengig av bestemt sorten. De er ofte vokst i huset, hvor de vil blomstre i vinter. Paperwhite blomster er ekstremt duftende, mer så enn den opprinnelige påskelilje arten. Det er kultivarer som er hardfør USDA planting soner 5 og over, men de fleste er hardfør bare soner 7 og over.

Typer

Kinesisk hellige Lily sorten blir mellom 14 og 16 inches høy og produserer fem til 10 hvite blomster med gylne sentre per stammen som har en delikat søt duft. Galilea sorten vokser til mellom 12 og 14 inches høy og hver stamme gir 10 til 15 hvite blomster med en musky duft. Narcissus Israel når høyder mellom 16 og 20 tommer og produserer 15 til 20 kremet blomster med blek gul sentre på hver stamme som har en litt søt, musky duft.

Utendørs plante

Paperwhites bør plantes på et sted som mottar full soleksponering, men de vil vokse i en litt skyggelagte området også. Plante dem i høst til en dybde på ett til fem ganger høyden på pæren. Planting dybde kravene varierer basert på sorten og voksende sonen. Planting dybde instruksjoner gis sammen med pærene.

Utendørs vedlikehold

Deadhead blomster som de visne hvis det er en plante som vil frigjøre frø og ytterligere planter er ønsket. La bladverket i minst seks uker, eller til den forsvinner og dør tilbake naturlig. Dette forenkler næringsstoffer lagring for året. Klumper av pærer skal løftes og delt når de bli overfylt og blomstrende reduseres.

Innendørs voksende

Paperwhites skal plantes i en bolle eller korte, vide vase i marmor, grus, steiner eller potting jord. En klar beholder vil gjøre det enklere å sjekke vann-nivået. Plante blomsterløk i beholderen med toppen av pære utsatt. Flere pærer kan plantes i samme container så lenge de er i et lag med bunnen av pærene på et ensartet nivå. Vannivået skal bare nå bunnen av pære. Hvis vannet er dypt nok til å dekke deler av pære, kunne det råtne. Paperwhites generelt rot, vokse og begynner å blomstre i fire til seks uker. Fleste kaste pærene når de blomstrer som de bare vil blomstre når innendørs. De kan plantes i hagen når de blomstrer, men vil ikke gi blomster igjen i to til tre år.