Om oppfinnelsen av motoren drevet støvsuger

March 28

Motorisert støvsugere utviklet seg fra store hengt bensindrevet monstre til hvilke bagless vi kjenner i dag. Tidlig på 1900-tallet drevet nødvendigheten av å fjerne støv og skitt fra hjemmet og arbeidsplassen utallige design, bare noen som overlevde. Det er vanskelig for oss å tenke ansette et selskap å bringe sin mannskap og stor maskin til huset vårt støvtørking teppet. Bestemt oppfinnere forbedret snart størrelse og effektiviteten av maskiner til de som vi tar for gitt i dag.

Historie

Hand-drevne vacuums var rundt så tidlig som i 1860, men motorisert modeller som kan være kjøpt og brukt ved hjem ikke tilgjengelig før rundt 1906. Jim Kirby oppfunnet modellen i 1906, og gjorde sin første klut-type støv fjerning modell i 1907. I 1908 patentert James Murray Spangler, en vaktmester som var lei av hoste støv mangel på en effektiv måte å fjerne det, sin "bærbar elektrisk sugekraft renere." Spangler solgt rettighetene snart etter hans kusines mann, William Hoover, og Hoover linje vacuums ble født. Fred Wardell var misfornøyd med vekten av vakuum av tiden og i 1909 begynte å produsere sin egen modell, Eureka, lightweight modell med vedlegg.

Typer

Metodene som brukes til makten tidlig vacuums var stort og variert, fra hånddrevet blåsebelg til gassmotorer. I 1905 produsert Chapman og Skinner en elektrisk enhet med en 18-tommers fan veier 92 pounds. Det kreves en sterk mann til å flytte om mens kona vacuumed. Metodene for å fjerne støv variert også. En våt svamp ble brukt til å hente støv i Corinne Dufour 1901 modell, mens mange tidlige typer brukes vanntanker for samme formål. Det var ikke før det første tiåret av 1900-tallet at klut eller papir ble brukt som filtrering enhet.

Størrelse

Mange av de tidlige maskinene for støvsuging var ganske stor sammenlignet med dagens modeller, noen er gjennomført på vogner og krever flere operatører. I 1901, en flåte av Hebert Cecil Booth's massive modellen, den damper Billy, ble brukt til å rense Kasernen brukt av Royal Navy i Londons Crystal Palace, endte et utbrudd av flekket feber og fjerne en anslagsvis 26 tonnevis av støv. Da Hoover modell O kom ut i 1908, den veide en bare 40 pounds og kan håndteres av én person.

Misforståelser

John S. Thurman krediteres av mange som oppfinneren av den motoriserte støvsugeren i 1899, men hans bensindrevet contraption ikke vakuum eller suge opp smuss, men heller sprengt luft på teppet og i en container sammen med støv og rusk. Han kalte hans maskin en "pneumatiske teppe renovatør." Det var så stor det måtte gjennomføres dør på en hest og vogn og satt opp utenfor, hvor slanger luften der plassert i huset gjennom Vinduer og dører.

Betydning

Nødvendigheten for å fjerne støv og smuss ble tydelig etter den industrielle revolusjonen, når forurensning fra fabrikker fylte luften og tidligere landsbygda. På samme tid, aksept av bakterier som forårsaker mange sykdommer brakte en økning i hus rengjøring og sine teknikker. Fjerning av smuss og støv ble en industri i seg selv, og snart motorisert vakuum utviklet seg.