Om natten lyser

September 3

Om natten lyser

Det er noe med liten varden av en nattlys som gir komfort til både barn og voksne. Små enheter er ofte sett i haller, trapper, soverom og andre steder hvor fullt lys ikke er nødvendig, men litt lys kan hjelpe. Elektriske, batteri og soldrevne versjoner er tilgjengelige.

Historie

En elektrisk nattlys ble oppfunnet av Abraham Donsky i 1960. Han arkivert om patent for en dobbel pære nattlys på 30 januar 1962. Patenter beskrevet nattlyseene som lavt nivå lys brukes til å lyse opp trappen, hallene og hus. Patent beskrivelse nevner også hvordan nattlys vil belyse sikkerhetsanordninger som brannslukkingsapparater.

Typer

Ett stykke nattlys er inne en støpt plast figur og produsere en myk glød. Disse nattlys må være unplugged for å slå dem av. En annen type har pære, hette og base. En lav wattage pære, 4 til 7 watt, skruer inn i basen. Basen er koblet til en elektrisk kontakt. Noen nattlys ligne lamper. Leker kan inneholde batteridrevet nattlys. Nyheten nattlys kalt boble lys er fylt med en væske som bobler når det varmet av pære.

Bruker

Nattlys brukes bare som oppretteren ment, og deretter noen. De brukes vanligvis i barnas rom og baby barnehager. Det hjelper noen barn håndtere en frykt for stummende mørke. Det er også brukt i nødsituasjoner hvor å skru på vanlige lysene kan være farlig. Et hjem eieren bekymret for en mulig prowler i eller rundt huset ville aktivere nattlys.

Betraktninger

Feil bruk av nattlyseene kan føre til brann. En amerikanske Consumer Product Safety Commission rapport publisert i 2010 konkluderte med at nattlys var ansvarlig for ca 10 branner året landsomfattende. Toalettpapir, tepper, sengetøy, gardiner, klær, tekstiler og alt brennbart materiale skal ikke holdes nær natt lyspærer. Tradisjonell pære nattlys vokser stadig varmere jo lenger de er slått på. Bare voksne bør operere nattlys for å unngå brannskader og andre farer.