Om Melaleuca sopp

May 21

Om Melaleuca sopp

Ikke forveksles med te anlegget som produserer svarte og grønne teer, er trær i slekten Melaleuca, kjent som te treet, australsk innfødte godt kjent blant tilhengere av alternativ medisin. Melaleuca bladene er kilden til tea tree olje, et stoff som har blitt brukt gjennom århundrene for å behandle alt fra lus til luftveisplager. Tea tree olje synes å være mest effektive, men som en soppdrepende middel.

Tea Tree

Melaleuca er innfødt til Australia, der det er et verdsatt tre ofte plantet i parker med bevaring innsats i områder av avskoging. Melaleuca alternifolia vokser til ca 20 fot høye, og det er dekket med en lys peeling bark. Sin eviggrønne blader er 5 inches lang, og dens pigger av hvite blomster produsere woody frøkapslene distribuerer stort antall frø. I områder utenfor Australia, som south Florida, er te treet en invaderende arter der produktive veksten har en skadelig effekt på innfødte økosystemer.

Soppdrepende egenskaper

Olje utvinnes fra bladene av tea tree har lenge vært antatt å ha medisinske egenskaper. Olje, som brukes lokalt, har blitt kreditert med herding lus, Skabb, akne og soppinfeksjoner i huden, så vel som å være effektiv som en aktuell antiseptisk. Vitenskapelige studier har vist at tea tree olje er så effektiv som over-the-counter medisiner på lindre symptomene på fotsopp, selv om det ikke synes å være så effektiv som reseptbelagte medisiner på herding infeksjonen. Oljen synes å være like effektivt i behandlingen av fungal infeksjoner av neglene. En 1990 studie publisert i det medisinske tidsskriftet i Australia konkluderte med tea tree olje er så effektiv som 5 prosent benzoyle peroxide lotion i behandling av mild til moderat akne.

Skadevirkninger

Tea tree olje er giftig hvis ingested og bør bare brukes lokalt på huden. Aktuell anvendelse av tea tree olje kan forårsake kontakteksem, irritasjon eller hevelse i noen mennesker. Personer med akne kan oppleve tørrhet, rødhet, brenning eller andre irritasjon ved bruk av tea tree olje rettsmidler.

Motstand mot biologiske kontroller

Forsøk på å bruke en ROV sopp for å kontrollere melaleuca angrep i Florida har vist mislykket. B. Ribis, en sopp som er innfødt til Florida, ble injisert i melaleuca trær med håp om at soppen ville ødelegge trærne på samme måte det ødelegger andre trær, ved å spise dem fra innsiden og ut. Melaleuca trærne var generelt kan inneholde og utvise sopp, ledende forskere til å konkludere med at sopp er ineffektiv ved å kontrollere spredningen av melaleuca.