Om Latex maling

July 24

Om Latex maling

Latex maling er en form for hva som vanligvis omtales som akrylmaling. Slike typer maling varierer mye fra oljemaling og er knyttet til forskjellige programmer. Selv om latex maling har mange fordeler, vise de også betydelige ulemper i visse situasjoner.

Fakta

Latex maling er en slags emulsjon. Med andre ord, består latex maling av mange små solid partikler som er suspendert i en flytende akryl av noe slag. Væsken brukes i hovedsak bare jevnt pigment og spre den i små partikler av emulsjonen er hva utgjør malingen pigment. Denne flytende løsemiddel, i det store flertallet av latex maling, er bare vann. Fett, begrepet "lateks" i latex maling oppstod på grunn av det faktum at tidlig Akryl maling generelt inneholdt en masse Gummiprodukter, inkludert latex.

Historie

Latex maling bli ikke tilgjengelig for det kommersielle markedet inntil 1950. Dette er hovedsakelig på grunn av det faktum at verdens gummi leverer hadde vært bundet opp nesten utelukkende i utrusting war Machines under andre VERDENSKRIG. Når gummi tilbudet var igjen frigjort til andre formål, flere ulike selskaper utnyttet muligheten og begynte å produsere latex maling i stor skala.

Evolusjon

Gjennom kort latex maling, har sin rolle og makeup vært konstant utvikling. Tidlig latex maling inkludert ofte latex i en eller annen form, eller andre Gummiprodukter, men moderne "latex" maling inkludere noe. Nesten alle av forbindelser i dagens latex maling er syntetiske stoffer som er opprettet spesielt for rollen. De fleste pigmentene er syntetiske. Løsemiddel, derimot, er generelt mindre enn 30% av malingen innhold og består vanligvis av vann.

Fordeler

Det er mange fordeler med å bruke latex maling. Latex maling, en gang brukt, er ekstremt slitesterk og vil motstå alle kreftene som prøver å fjerne den. Latex maling tilbyr en flott glans og dybden av fargen, nesten sammenlignes med oljebasert maling, og det kan også være tynnet med vann til å dekke et større område på bekostning av sterke. Latex maling også tørker ekstremt raskt og overholder gummiert overflatene og tidligere latex-malte overflater mye bedre enn andre former for maling. Det er også ikke-brennbart og noe mindre giftige enn andre former for maling.

Risikofaktorer

Det er imidlertid visse downsides å bruke latex maling. Til å begynne med, vil latex maling føre til rust når den brukes direkte til stål eller jern på grunn av sin høyt vanninnhold. Også har en vanskelig tid å følge glatt, blanke overflater og er ikke egnet for bruk i maleri slik overflater. Det er svært vanskelig å fjerne den når det tørker, selv med kjemiske malingstynnere latex maling er nesten fast. Også fra en kunstnerisk ståsted etterlater latex maling rask tørketid lite tid til å fikse feil som er gjort eller blande maling farger.