Om konkrete beskyttelse & restaurering

February 1

Om konkrete beskyttelse & restaurering

Betong er en av de mest holdbare byggevarer tilgjengelig. Det er blitt mer enn rent funksjonelle i de siste årene og har begynt å gjøre et plask i selv de mest fasjonable hjemmene. Betong benkeplater og dekorative elementer blir stadig mer populært, og finnes i flere områder i og utenfor hjemmet. Enkle trinn for å beskytte ny betong eller reparere eksisterende kan gjøre konkrete en ganske billig alternativ i det lange løp.

Tetting

Betong er et porøst materiale, gjør det ideelt for en rekke innendørs og utendørs innstillinger. Det er viktig, men å sikre at betongen er ordentlig lukket når den brukes for enkelte prosjekter. Betong benkeplater, for eksempel skal tettes for å hindre flekker, misfarging og skadelige effekter fra sure matvarer og drikkevarer. Når det brukes utendørs områder med skal minusgrader, betong tettes med en vanntett tetningsmiddel for å hindre is fra forårsaker sprekker og andre problemer. Denne resealing prosessen bør gjøres hver årene, gis nøyaktig tidsrammen av sealer's produsent.

Sprekk reparasjoner - overlegg

Nesten alle sement vil utvikle små sprekker på et tidspunkt. Disse overflaten sprekk er vanligvis ikke alvorlig, men kan være irriterende når det gjelder estetikk av rommet. Sprekker er vanligvis temperaturendringer og andre miljøspørsmål. De kan vanligvis tettes så de er ikke lenger merkbar eller, i noen tilfeller sprekker kan brukes til å forbedre en rustikk hjem stil. For liten, ikke-strukturell sprekker, en sement overlegg---et tynt lag av betong lagt over eksisterende hellen---kan brukes. Denne metoden vil bare være effektiv hvis eksisterende betongen er strukturelt lyd og riktig utlignet. Hvis betongen er i dårlig forfatning eller ellers ustabil, kan dette hindre layover stikker. Dette krever mer alvorlig intervensjon som skive jacking.

Sprekk reparasjoner - Filler

En annen måte å ta vare på små sprekker er å fylle dem med en vanntett filler. Den vanligste er Polyurea, en epoxy med egenskaper som gjør det godt overholder betong. Det første trinnet i denne prosessen er å bruke en så eller vinkel vinkelsliper for å rout ut av crack, som åpner sprekk til en dybde på minst en fjerdedel av en tomme. Fyll den med tetningsmasse. Denne prosessen gir holdbarhet men nok fleksibilitet til å motstå skade. Polyurea er en ideell sprekk fugemasse, som den er vanntett og vil være motstandsdyktig mot et bredt spekter av værforhold.

Overflatebehandling

Overflatebehandling er en måte å gjøre gamle betong ser nye igjen. Noen prosesser er ganske enkel og rimelig, mens andre kan kreve lag med maling og er mer tidkrevende. Huseiere kan velge fra en rekke stiler, farger, teksturer og mønstre å fornye sine betong. Populære valg inkluderer spre et tynt lag av betong over eksisterende båren, en enkel, vanligvis rimelig alternativ. Dekorative teknikker kan brukes for å lage nye farger, eller opprette en stein, tegl eller mosaikk.