Om klar Mix betong

June 28

Ready-mix betong er laget på en batching plant og levert av en sement lastebil til arbeidsstedet. Denne typen betong raskere byggeprosessen ved betongen allerede blandet og klar til å øse når den når området. Ready-mix betong sparer byggherrer tid og penger.

Historie

Ready-mix betong ble først blandet i en fabrikk i 1930. Det var ikke før i 1960 at ready-mix betong ble mer etterspurt. Siden den gangen, ready-mix betong bedriften vokst kontinuerlig og er nå en stor industri.

Hvordan Ready-Mix betong er laget

Ready-mix betong er laget av 10 til 15 prosent sement, ca 60 til 75 prosent aggregater, og om lag 20 prosent vann. Sement er laget av kalkstein, sand eller skifer og leire. Aggregater er sand, grus og stein.

Funksjonen

Ready-mix betong brukes for små og store byggeprosjekter. Den brukes til å legge innkjørsler og stiftelser på boliger og store næringsbygg. Det er også brukt for broer, veier og fortau.

Fordeler

Det er flere fordeler til bruk av ready-mix betong. Ready-mix betong hjelper fremskynde byggeprosessen. Byggefirmaer spare tid og penger ved hjelp av betong som allerede er blandet. Det eliminerer behovet for et mannskap til å blande betong på arbeidsstedet. Ready-mix betong bidrar også til å redusere byggeplass forurensning. En masse støv opprettes når betongen blandes på nettstedet.

Begrensninger

Ready-mix betong kan ikke transporteres over lange avstander. Når betong er på en batching plant, må det være strømmet innen to timer å holde opp til industristandarder. Dette skaper behovet for sentrale blanding planter å tjene byggebransjen.

Spekulasjon

Fordelene med ready-mix betong oppveie langt alle begrensninger. Bygg- og anleggsteknikk industrien ville være sterkt hemmet uten. Hva pleide å ta flere arbeidstimer kan nå utføres i en svært kort periode.