Om japansk Spurge

October 28

Japansk spurge, mer formelt kjent som vinterglans terminalis, er en gammel hage standby. Det er en evergreen plante som tilpasser seg en rekke vekstforhold og krever lite vedlikehold når det er opprettet. Det tåler selv tørr skygge. Dette lav vekst anlegget er ofte valgt å tjene som en bunndekkende eller en kantlinje plante.

Identifikasjon

Vinterglans vokser mellom 6 og 10 inches i høyden og er hardføre i USDA soner fire til ni. Det har ganske tykk, læraktig blader med innrykkede kanter. Sett ovenfra, synes bladene å ha et Slyngning mønster. Det er en evergreen plante.Japansk spurge bærer små hvite blomster på våren, men de er ikke veldig merkbar. Det sprer seg ved t rotstokker å danne en tykk mat. Dette anlegget krever lite vedlikehold.

Geografi

Vinterglans er medlem av Buxaceae-familien, som gjør det gjelder boxwood busker. Det er faktisk fem arter i slekten vinterglans. Den vanligvis dyrkes i hager, P. terminalis, er innfødt til Asia.De eneste arter som er innfødt til Amerika er P. procumbens, ellers kjent som Allegheny spurge. Det dyrkes noen ganger i hager, spesielt woodland gardens.

Fordeler

Vinterglans er en veldig god bunndekkende for skyggefulle områder, siden det vil vokse selv i dyp skyggen. Det er helt tilpasningsdyktige i dens behov for vann, så det er ofte vokst under trær og busker. Det er ikke, men en god erstatning for gress, fordi det ikke kan tolerere mye gangtrafikk.

Typer

P. terminalis blir mye dyrket. Foruten arter er fire kultivarer kommersielt tilgjengelig:P. terminalis "Grønne teppe" produserer samme tykke grønne matten som arter, men det er ikke helt like høy og produserer mer blomster. Fikk Royal Horticultural Society Award of hage Merit.P. terminalis "Green Sheen" har svært blanke, nesten speilblanke grønne blader. I 2001 mottok det Carey Award.P. terminalis "Silver Edge" har tynne sølv-hvite marger på hvert blad. Det vokser litt saktere enn arter og kan ikke være ganske så hardføre.P. terminalis "Variegata" har lettere grønne blader med krem-farget variant hele blad. Det er ikke så hardføre som arten.

Advarsel

Vinterglans kan bli invasiv under gunstige forholdene. Generelt, men er det en veloppdragen anlegget.