Om gule epler

December 13

Epler er sunn snacks som er relativt lett å vokse. Dette var første ble dyrket i Kazhakstan, som ligger i Sentral-Asia. Når folk tenker på epler, tenker de vanligvis på røde. Imidlertid et bredt spekter av epler som har en gul hud med en skarp, hvitt kjøtt også finnes.

Typer

Lys gul "Golden Delicious" epler spore sine røtter til "Grimes gylne" og «Golden reinettes» toner. I tillegg er "Braeburn" epler gule epler med en oransje-røde farge. "Lady" epler er sjeldne, men disse små epler også har en gul hud med en rødlig fargetone og er søte og terte. I tillegg er "Ginger Gold" epler vanlig i løpet av sesongen strekker seg fra August til November. «Kjære skarpe» epler også gulaktig-rød epler. I mellomtiden "Jonagold" apple, September til April er sesongen som stammer fra "Golden Delicious" og "Jonathan" epler og er et gult eple som er frisk og søt og funksjoner lett røde striper. "Gala" epler ennå en annen type gult eple. De er en krysning mellom "Golden Delicious" og "Orange Pippin" epler og har en gul-oransje til rød hud-farge.

Bruker

"Golden Delicious" epler brukes i salater, sauser og bakt paier, men også kan brukes for snacking. "Braeburn" epler kan i tillegg spises rå, mens "Ginger Gold" epler har en søt og sur smak og kan være verdifulle på kjøkkenet for å lage sauser og paier. Men må "Ginger Gold" epler ikke fryses godt. På den annen side, "Honning Crisp" epler er enkle å fryse for fremtidig bruk og kan brukes i salater og sauser, men brukes ikke for paier. Du kan også gjøre salater og kaker fra "Jonagold" epler og "Gala" epler, som er tilgjengelig fra September til mai.

Planting

Når kranen gult eple, velge et område som tilbyr lys, godt drenert jord. Velg et område som også har høy høyde med en skråning slik at kald luft strømmer ned og fra treet. Kontroller at webområdet gult Eple treet gir full sol, og fjerne gresset fra voksende området i en 4-fot-diameter sirkel fordi gress konkurrerer med unge epletrær. Bruke en halvkilo 10-10-10 gjødsel under treets første år, 2 lbs. under det andre året og 3 lbs. tredje året maks 5 til 6 lbs. for optimal apple treet vekst.

Andre egenskaper

"Gala" epletrær krever tung tynning for å opprettholde frukt størrelse. I tillegg krever "Golden Delicious" epler mild plukke fordi de blåmerke lett, men treet bærer svært ung og bærer årlig hvis tynnet. Også "Ginger Gold" epler kan plukkes grønn men blir gult hvis du tillater dem å henge på treet. "Jonagold" epler kan lagres i et kjøleskap i tre måneder, mens forventet lengde for kjøleskap lagring er fire måneder for "Braeburn" epler og seks måneder for "Ginger Gold" epler.