Om frysere

September 2

Frysere har økt bekvemmeligheten av hverdagen for mennesker over hele verden. Først brukt mye i 1940, de revolusjonert måten mennesker handlet for mat, typen mat som kan kjøpes i måten samt tidsperioden mat er lagret. I dag finnes frysere i nesten alle hjem og restaurant i Amerika, et testament til betydningen og Gjennomtrengningskraft av apparatet.

Historie

Forløperen til moderne fryseren begynte med icehouses i England på 1700-tallet. Tjenere samlet is om vinteren plassere matvarer i et kjølig, underjordiske sted kjent som icehouse. Temperaturer underjordiske holdt blokker av is frosset til nesten sommer. Om kjøleskap ble brukt i 1920 og 1930, var frysere ikke innlemmet i utformingen av kjøleskapet inntil 1940 i Amerika.American Westye Bakke oppfunnet til Sub-Zero kjøleskap i 1943, som ble deretter kalt et hjem deep-freeze. Sin lite selskap (i dag fortsatt kjent som Sub-Zero) bygget tre frysere per dag i hans garasje og bygget kontakter med kjøling selgere å øke salget av sine produkter. 1945, General Electric hadde også inn hjem fryser markedet og den brede distribusjonen tillatt salg av fryseren for å ta av. På midten av 1950-tallet hadde de fleste amerikanere frysere i sine hjem.

Betydning

Frysere revolusjonert måten næringen var lagret for gjennomsnittlig amerikansk familie. Den aktiverte folk lage is i deres hjem og eliminert behovet for okkupasjonen av iceman. Bruk av frysere også tillot familier å kjøpe mat og lagre den for måneder lenger enn de kunne gjøre i kjøleskap.Frysere hadde også en betydelig innvirkning på næringsmiddelindustrien; sammen med etableringen av frosne middag. Fryseren tillatt et helt ferdiglaget måltid lagres i månedsvis, som helt forandret måten mange familier tilberedt middag. I stedet for mat i timer for å tilberede et måltid, alt en person hadde å gjøre var varm frosne middag.

Funksjonen

Frysere arbeid ved å senke temperaturen i maten plassert inni til under null grader. Når maten temperaturen faller under null grader, konverteres vannet innsiden maten til is. Senket temperaturen bremser aldringsprosessen (råtnende) av mat, slik at det å bo frisk og brukbare månedsvis lengre enn i kjøleskap. Ifølge den forbrukskreditt rådgivningstjenester, vil gjennomsnittlig hjem fryseren fungere for 20 år før den må byttes.

Typer

Det er tre hovedtyper av frysere: oppreist fryser, brystet frysere og kjøleskap og fryser kombinasjoner. Den vanligste typen hjem fryser er kjøleskap og fryser kombinasjonen, der fryseren ligger i kjøleenheten og er vanligvis mindre i størrelse enn området kjøling. En mindre brukte type hjem fryser er separat side-ved-side fryser og kjøleskap. Oppreist frysere bruke mindre etasje plass enn brystet frysere, men stående gjør at kald luft å unnslippe lett fryseren åpnes. Siden kald luft synker, har brystet frysere (som åpne fra toppen i stedet for fra side som oppreist) fordelen av holder den mest kalde luften innsiden og holder fryser temperaturen stabil.Foruten hjemme nedkjøling frysere finnes det også industrielle typer frysere. De fleste restaurantene har store walk-in frysere lagre hundrevis av pounds av mat. I motsetning til hjem frysere, er disse typer frysere ofte innebygd i strukturen av bygningen.

Fordeler

Fryser legger bekvemmelighet i livene til de som eier dem. Det gir folk og restauranter muligheten til å kjøpe mat i bulk til lavere priser siden maten kan lagres, Tint og brukt måneder senere. En annen fordel er muligheten for å nyte frukt og grønnsaker året rundt i stedet for bare i deres høysesongen. Nesten alle typer frukt og grønnsaker kan høstes når perfekt moden og deretter frosset, som holder dem intakt og tillater dem å bli fortært hele vinteren.Frysere også redusere hyppigheten av turer til matbutikk, siden mer mat kan kjøpes i en og samme tur. Til slutt, frysere gjøre folk å spise mat som forbrukes frosset, som iskrem og popsicles, hjemme.