Om Freesia Alba

June 5

Freesia alba er en flerårig plante som er innfødt til Sør-Afrika. Den vokser i den kjølige sesongen det blomstrer i senere vinteren eller tidlig på våren. Freesia alba brukes å avle kultivarer solgt i hagesenter og kutt blomst handel. Plantene er relatert til krokus og iris og dele samme konisk, strap-lignende løvverk og underjordiske vekst strukturen kalt en corm. Arten har blitt introdusert til og dyrkes i de lavere 48 statene i USA, ifølge USDA anlegget Database.

Botaniske klassifisering

Det er tre kjente arter av freesia ifølge USDA: Freesia alba, Freesia corymbosa (kjent som vanlig freesia) og Freesia avføringsmiddel (ofte kalt falske freesia). Alle tre arter tilhører slekten Freesia Eckl. ex Klatt og til Iridaceae eller iris familien av planter. Freesia alba er klassifisert som en staude urt og som en monocot. Ifølge University of California Berkley bærer monocot skillet, for blant andre grunner, for en enkelt cotyledon i sin ætt embryo, ett hull eller fure i pollen, store blad årer som går parallelt med blad margene og blomst deler som vises med tre.

Voksende klima

Freesia alba vokser som en kul sesong flerårig i sin innfødt Sør-Afrika, men det er vinter hardfør bare i USDA soner 8b til 10. Corms er plantet som ettårige utenfor lavere hardførhet rekkevidden. Dette gjør er corms settes i bakken våren etter de siste hard frost, lov til å vokse og blomstre fjernet fra jord høsten og overwintered innendørs. Plantene trives i full sol og vil tolerere sporadisk filtrerte skyggen, men det kan påvirke blomst ytelse.

Plant egenskaper

Anlegget har lang, looser blader med taktile crenellations kjører opp og ned hele lengden på hvert blad. Blomsten stilkene, eller blomst spenningstopper som de er kjent, er runde og fast, vokser i en oppreist vane. Mot slutten av spiker flere blomster vil danne, vanligvis fire til seks, men det kan være så mange som åtte eller så få som to avhengig av sorten av F. alba blir dyrket. Plante vegetasjon og stammer er en mid-tone grønn, men bladene kan mørkne litt idet de modne.

Blomster

Blomster av Freesia alba i sin rene arter form er hovedsakelig hvitt med en gyllen gul øye eller center hals ved foten av kronbladene. De er kjent for sine uttales søt duft. Hver blomst består av en trompet eller fakles kjegle og sitter oppreist på stammen. Det er vanligvis flere blomster som form i linje nær spissen av oppreist stammen og åpne i en kaskade fra laveste bud til høyeste. Freesia alba har blitt avlet med de andre to artene og andre kultivarer å utvikle en rekke blomst farger og med dobbel petal varianter. Omfattende oppdrett av F. alba er gjort smak av hjem gartnere og gi alternativer for kutt blomst industrien. Det er også en favorisert formering lager for egenskapene duft som er verdsatt av freesia elskere.