Om en Chlorinator vedlikehold

March 6

Chlorinators kan brukes i bassenger og brønn, og kommer i forskjellige varianter. For klor pellet systemer brukes i brønner, er det viktig å holde pellet dispenser ren. Hvis bassenget chlorinators, klor containment delene bør holdes vanntett å unngå korrosjon og klor løsningen bør overvåkes for renslighet. For saltvann chlorinators, må salt andelen i vannet nøye testet og oppdatert.

Chlorinator konstruksjon

Det finnes flere typer chlorinator systemer, men de fleste har de samme grunnleggende delene. Det er en sirkulasjonspumpe som trekker i vannet, injiserer klor og setter den tilbake i viktigste vann reservoaret. Denne pumpen har mange forskjellige typer støtte enheter, en tank å holde vannet blir renset, en desinfiserende beholder å legge til flere kjemikalier og dosering systemer som presist måler hvor mye klor blir lagt til vannet.

Vel Chlorinator vedlikehold

Det er to hovedtyper av chlorinators, de som brukes i bassenger og de som brukes i brønner for å sikre drikkevann. For chlorinators i brønner, kan klor legges ved pellets eller ved injeksjon. Pellet forer, som slipper pellets i vannet når det kjøres, bør holdes rent. Hvis du bruker en klor injektor system, bør så den bleike løsningen nøye overvåket. Bare én eller to deler per million fungerer, men klor trenger å sirkulere gjennom vannet i ca 10 minutter å ta full effekt.

Klor vaktmester

Klor systemet selv må holdes rene og vanntett. Hvis vann gjør kontakt med ren klor kan det form syrer som vil ødelegge pumping system. Klor løsningen selv må holdes rene, sammen med containere, fordi selv urenheter kan skade pips og pumping mekanismer. Hvis det er noen tegn til biologiske eller rust miljøgifter, bør chlorinator være slått av, frakoblet og vasket med varmt vann.

Saltvann vedlikehold

Noen chlorinators bruke salt å rense vannet - er disse ikke ment for saltvannsbasseng, men heller til basseng bruke salt i stedet for ren klor. En liten mengde salt er introdusert i bassenget og deretter sakte konverteres til klor ved chlorinator. Det første trinnet, da, er å holde riktig mengde salt i bassenget, som er vanligvis omtrent 2500 til 3000 deler per million. Du kan oppløse rock salt i bassenget for å holde saltkonsentrasjon. Systemer kan settes til å kjøre minst en gang hver dag, fortrinnsvis i den varmeste delen av dagen når de fleste klor brukes.

Alternativer

Hvis du leter etter et alternativ til de vanlige chlorinators, finnes det andre alternativer. Både ozon og ultrafiolett systemer er lettere å vedlikeholde enn klor systemer, og legger ikke klor smak til bassenget. Men disse systemene fjerner ikke bakterier så effektivt som klor, og du må gjøre regelmessige kontroller å sørge for at vannet er rent.