Om blå Cinneraria blomster

September 21

Blå cineraria blomster er en vakker liten plante som blomstrer om våren og går sovende i vinter. De er ikke-invasiv og de fleste gartnere dem til aksenten alle deler av deres landskap. Cineraria blomst er del av en stor familie av blomster som inkluderer solsikker og thistle. De blå cineraria er lett å omsorg for og gir et attraktivt utseende til enhver stil.

Utseende

De blå cineraria er en plante som vokser å være rundt 1 fot høy. Den har levende blå blomster som vises på spissen av anlegget stammer. Resten av bladverket er en dypt grønne grønn og det er vanligvis langt mer bladene på planten enn det er blomster.

Økende krav

Anlegget krever mer vann enn den gjennomsnittlige planten, så jorda må holdes våt, men det bør ikke være stående vann rundt foten av anlegget. Ifølge vann klok hagearbeid, et program i Sonoma og Marin fylker i California, foretrekker cinerarias sandholdig jord er næringsrike og har en nøytral pH. De blå cineraria vokser best i delvis sol, opp til halvparten solen og halvskygge.

Sykdommer / skadedyr

American Phytopathological Society viser noen av de vanligste skadedyr og sykdommer som infisere blå cinerarias. Den vanligste bakterielle sykdommen er sørlige wilt som er preget av wilting og gulfarging av bladene. Det kan vises som hvite moldy vekst på nedre del av den største stammen. En vanlig plage er den foliar nematode, som vil mate på bladene.

Bruker

Blå cinerarias er hovedsakelig anvendt for dekorasjon eller show. De fleste gartnere vil plante de blå cineraria nær poster, kantlinjer eller hevet plantasjeeiere. Blå cinerarias er nyttige for masse planting på grunn av hvor lett det er å vokse dem.

Beslektede blomster og planter

Anlegget er del av Compositae familien, som plantguide.org sier "inneholder om 760 slekter og over 10 000 arter." Dens slektninger inkluderer tistel, Løvetann, salat og krysantemum. Compositae familien står for nesten 1/10 av alle planter.