Om bete anlegget

September 2

Om bete anlegget

Rødbeter er en vær-tolerant og allsidig plante. Anlegget greener brukes i salater og sine røtter i supper, syltet hele, eller kokt og skiver. Til tross for sin toleranse for temperaturendringer, anlegget røtter følsom og gartneren bør unngå grave for dypt rundt avlinger når omsorg for dem.

Næringsverdi

Bete anlegget gir flere helsefordeler. Bete er en kilde til fiber, kalium og er rik på folat, et næringsstoff koblet til forebygging av neural-tube defekter, hjertesykdommer og anemi. Roten av planten inneholder vitamin C og stilken inneholder vitamin A. En kopp kokt rødbeter inneholder bare 31 kalorier og 8,5 gram karbohydrater.

Planting

Bete anlegget weathers frost Vel, så det kan plantes utenfor opptil en måned før bakken er absolutt ledig av frost. Seedlings gjøre godt under kjølig, fuktig forhold, men lyse og solfylte dager er ideelle for veksten av anlegget. Frøene bør plantes 1/2 tommers dyp, 1 tomme fra hverandre, med 12 til 18 inches mellom rader. Løs, godt drenert jord fri for rusk er best.

Omsorg

Beet røtter er spesielt følsomme og anlegget er utsatt for rundt ugress. Tynn ut bete plantene slik at de er 1-3 inches hverandre når planter er om lag 3 inches høy. Sikre en kontinuerlig tilførsel av ferske grønnsaker, plante nye frø hver tre-fire uker til midten av sommeren. Vanning kan være nødvendig under tørre perioder i været slik vedlikehold av fuktighet i jorda.

Høsting

Det tar ca 40 til 60 dager for rødbeter bli 1 1/2 inches i diameter, som er ofte foretrukket størrelsen for matlaging. Rødbeter vil fortsette å vokse og er spiselige når som helst. Bete stilkene er ideelle mellom 4 og 6 inches høy. Når matlaging rødbeter, er det tilrådelig å la ca 1 stalk på roten å unngå blødning av rot.