Økende Tips for Curcuma ingefær

April 18

Økende Tips for Curcuma ingefær

Curcuma planter stammer i tropisk klima av Sørøst-Asia. Curcuma er en slekt av Ingefærfamilien familien, som også kalles ingefær familie. Curcuma arter noen ganger er kalt gingers som de er i samme familie og nært beslektet. Spice gurkemeie er laget av bakken rot av Curcuma longa og er en i samme slekt. De fleste områder bli også kulden å vokse curcuma utendørs. Holde disse blomstrende ingefær slektninger i potter innendørs og sette dem ut i en skyggelagt, under varme sommerdager.

Jord Medium og beholdere

Vokse curcuma i en porøs potting jord blanding som gir god drenering og lufting rundt røttene. Gjør din egen ved å blande to deler torv moss med en del hver av sand og leirjord. Hjem og hage butikker selger ferdigblandet potting jord formulert for god drenering. Velg en grunne kasserolle med en stor åpning til flat, sideveis voksende curcuma rotstokker. En pott 5 til 6 inches er dyp og 2 til 4 inches større enn rotstokker egnet. Bare bruke potter som har drenering hull i bunnen.

Planting Tips

Plante curcuma rotstokker på langs i potten. Ny vekst vokser vertikalt fra poeng, kalt "øyne" langs rhizome. Fjerne nok jord fra beholderen å gjøre en grøft så lenge rhizom og 1/2 en tommen dypere. Plasser curcuma rhizome i grøften og dekke det med 1/2 tommers jord. Plasser potten i vasken og suge den til vann begynner å løpe fra drenering hullene i bunnen. Keep anlegget mellom 70 til 80 grader Fahrenheit i løpet av dagen og 65 til 70 grader Fahrenheit natten.

Gjødsel og vann

Gjødsle curcuma planter en gang i måneden med en balansert gjødsel som et 10-10-10 eller en 14-14-14 formel. Bruke gjødsel som angitt på pakningen, som fortynning og påføringsmetode varierer mellom produkter. Begynner gjødsling i mars og fortsetter med månedlige programmer til September. Holde potting jord fuktig mellom mars og September. Nyt potten når den øverste tommen jord tørker ut. Tåke curcuma blader med vann daglig eller hver dag for å holde seg frisk og fri for støv.

Dormancy

Curcuma planter krever en periode uvirksom. Denne perioden begynner etter blomster visne, vanligvis i September eller oktober, og strekker seg til mars. Vann bare nok å holde potting mediet litt fuktig under dormancy og unngå gjødsel. Lagre potter i en utkast miljø på 50 til 60 grader Fahrenheit. Repot tidlig på våren før anlegget bryter dormancy. Overføre curcuma av delingen når repotting. Bryte rotstokker i inndelinger, gjør at hver inndeling inneholder øye, og plante.