Nyttig kjøttetende planter

September 26

Nyttig kjøttetende planter

I motsetning til sine andre vegetasjon og dyreliv demonstrere kjøttetende planter synlig opptreden som bekrefter at de er i live. Den kan flyttes, og du kan ta dem knipser en felle til snare byttedyr. Mennesker, dyr og andre planter bruk kjøttetende arter og varianter på fascinerende måter.

Nephenthes - spiselige Riskoker

Nephenthes er en kjøttetende plante innfødt til Malaysia, Thailand, India og Australia. Kopper denne gigantiske rovdyr har fanget smådyr størrelsen på rotter. I Thailand forbereder folk en klebrig ris oppskrift kalt Kiew Ngu. De bruker mugger med Nephenthes anlegget for å holde ris fra rismarker. De tar mugger av stilkene, suge dem i varmt vann og la det tørke. Deretter de ordne mugger i en stor kjele, Legg kokosmelk til ris å gjøre den klebrige og fylle mugger med ris. De steam ris det og spiser hele greia, inkludert Nephenthes pitcher.

Butterwort - yoghurt og ost Maker

Butterwort er en kjøttetende plante som vokser i alle kontinenter unntatt Australia og Antarktis. De har blanke blader som tiltrekker seg insekter. Når et insekt lander på blad, de blir sittende fast. Butterwort utskiller juice som oppløse insekt og bladene absorberer feil Slim igjen. Dette er en grunn hvorfor butterwort er kalt, "fett en." Butterwort spiller en rolle i noen av mat som mennesker spiser. I skandinaviske land brukes butterwort til å curdle melk for å lage yoghurt og ost. Den butterwort enzymer bidra utløse curdling prosessen.

Virkelig bruker

En gruppe forskere, ledet av Ulmar Grafe av universitetet av Brunei Darussalam, oppdaget flaggermus og planter muggen engasjerende i gjensidig fordelaktig forhold. På øya Borneo fant de flaggermus bruker pitcher av anlegget for et toalett. Hva er like fascinerende er at planter brukt på bat ekskrementer for mat. Forskere utført kjemiske analyser av planter og fant at mer enn 33 prosent av næringsstoffer plantene mottatt kom fra bat avføring og urin. De har også oppdaget at kjøttetende planter delte deres mugger som innkvartering for mor flaggermusene roosting med deres avkom.

Lærevillig øyeblikk med kjøttetende planter

Den fascinerende egenskaper og karakteristika for kjøttetende planter gjøre dem eksepsjonell fag for bruk i undervisning barn som voksne om planteliv, dyreliv og natur. Fordi de er synlig i live og aktiv, gir de muligheter for lærevillig moments. De opplyse om viktigheten av å beskytte våtmarker som et habitat for planter og dyreliv. Barn spesielt fremme sin interesse og styrking av våtmarker når de lærer at disse miljøene er hjem til sine favoritter, som Rosemary.