Norge Gran varianter

January 21

Norge Gran er et eviggrønt tre som vokser til en høyde på 80 til 100 fot og en bredde på 25 til 40 fot. Det er mange mindre varianter av Norge Gran som er godt egnet for bruk i daglige landskapsarbeid. Bird's Nest Gran brukes vanligvis som en stiftelse busk. Lille perlen kan plantes som en aksent busk eller et samlingspunkt i en blomsterhage. Inversa er nyttig som en bunndekkende busk eller tre.

Bird's Nest

Nidiformis, også kjent som fuglens reir Gran, er en rekke Norge Gran som vokser til mellom 3 og 6 fot høy med en maksimal bredde på ca 10 fot. Det er en langsom voksende, runde busk Gran og nå en høyde på bare 1 fot og bredde på 2 fot på 10 år og maksimal størrelse på 20 år. Det er ofte brukt i bolig landskapsarbeid. Grenene vokse i en lagdelt vane, danner en lav deprimert området på toppen av busken, og det er derfor det er referert til som "bird's nest." Nålen typen bladverket er middels grønn eller gråaktig grønn i fargen. Fuglerede produserer ikke kongler.

Lille perlen

Lille perlen er en dverg, kompakt Norge Gran utvalg som vanligvis bare vokser til en høyde av 12 inches og en bredde på 18-24 inches, men noen ganger vokser til en høyde på 2 fot og en bredde på 2 til 3 fot. Veksten er meget langsom, gjennomsnitt bare 3 tommer per år. Den har en tett voksende vane som ligner litt på en pute. Lille perlen brukes ofte i kunsten å Bonsai. Nålen typen bladverket er lyse grønt når nye, gradvis snu mørkegrønne og blanke som den modnes til en lengde på bare 1/2 til 3/4 tommers. Lille perlen produserer ikke kongler.

Inversa

Inversa er et allsidig Norge Gran utvalg som kan dyrkes som en busk eller et tre. Når venstre for å vokser naturlig, med nå en høyde på bare 1 til 1 1/2 fot men vil spre seg til over 10 fot bred. For å oppnå et tre-skjema, må det være satt opp og trent vokser vertikalt. Dens lange grener henge ned en gråtende vane som gir tre skjemaet et interessant utseende som ligner spansk mose. Når trent og dyrket i denne mote vil treet moden til en høyde på 30 til 40 fot. 2 tommers lang dekker grønn barnåler grenene. Inversa har også en meget tett rotsystem som kan være svært grunt. Denne typen Gran produserer kongler som spenner fra 3 til 6 inches lang.