Norge Gran Planting forhold

June 9

Norge Gran Planting forhold

Norge Gran, Picea avies, er et raskt voksende nåletre. Treet er ofte plantet som single dekorativ, eller som del av en windbreak. Norge Gran er innfødt til sentrale og nordlige Europa og aksepterer kjøligere klima. Denne Gran er i furu familien.

Jord og plante

Norge Gran foretrekker en fuktig, ikke våt, godt drenert sur jord. Det er best plantet når sovende og når det er vann i jord. Dette bidrar til å spre røttene til en mer porøs jord. Suksessen til anlegget er knyttet til "rot egress" eller røttene forlate roten ballen og utvide i jorden. Beskjære røtter i en burlap rot ballen å starte spredning i bakken.

Beliggenhet

Norge Gran vokser i USDA soner 2 til 7, og gjør det bra i delvis full solen. Det er et medium til hurtig vekst tre. Et Norge Gran kan være 80 fot høye og 40 fot bred ved forfall, og tiltrekker seg dyreliv. Det antyder disse egenskapene planlegger et sted som har plass til modne treet.

Styrker

Norge Gran tilpasses tøffe forhold, og er tørke-tolerant når den er godt etablert. Denne Gran er både kulde-hardføre og sykdom-motstandsdyktig. En styrke Norge Gran er allsidighet i landskapet planting. Treet viser i en klynge eller alene, og hvis plantet i en rad, vil spre i en retningslinjer barriere også.

Svakhet

Spider mites kan skade p Norge Gran. Cooley Gran galle bladlus kan angripe treet, forlater misdannelser som kjegleformet. Harpiks som drypper ned treet etterlater en skjellete modne bark med blemmer.

Spesielle funksjoner

En moden Norge Gran har grener som henger ned i den tette øvre tak kalt "skjørt." Når siting treet, må du huske at disse grenene vil miste kjegler etter pollinering.