Norge Gran egenskaper

October 9

Norske Gran (Picea abies), en evergreen bartre innfødt til Nord-Europa, er funnet i store deler av kjølig og fuktig klima Canada og USA. En kraftig og attraktivt treet, det er plantet i både rurale og urbane områder som en dekorativ, eller å bryte den vind og snø. Norge Gran vil vokse i delvis til full solen i USDA voksende soner 3 til 7.

Jord behov

Norge Gran trær som fuktig, godt drenert, syre jord; disse jord kan være loamy, organisk eller sand, men trærne kan tilpasse seg tørr, leire, eller steinete jord som har en nøytral eller alkaliske pH. Når de er etablert, Norge Gran trær tåler byens forurensning og tørke, men de vil dø raskt i våt jord.

Vekstmønster

Unge Norge Gran trærne er tett og symmetrisk med pyramideform. Modne trær beholde sin form, vokser fra 40 å 60 fot høye med 25 - til 30-fots spredning av deres lavere filialer. Som de blir eldre, de øvre kalesjer Norge Gran trær slå flat, tynn og uregelmessig, og deres rike nåler visne i farger. Tett filialer i toppen av modne trær henge ned på en attraktiv og særegne måte; disse pendulous grener, kalt skjørt, henge ned for flere føtter. Eldre trær kan holde deres filialer helt til bakken eller miste noen av deres lavere filialer.

Nåler, blomster og kjegler

Norge Gran nåler, 1/2 til 1 inch lenge, er litt flat. De er mørk grønn i fargen og har skarpe, pekte tips. Nålene peker fremover på kvistene, så de er ikke stikkende og er enkle å håndtere. Trærne har både mannlige og kvinnelige blomster. Kvinnelige blomstene gir perfekt-formet, lilla-grønne kjegler, 4 til 6 inches lang, som blir brune med stiv, tynne skalaer idet de modne. Disse kjegler finnes i de øverste to-tredjedeler av treet; de faller til bakken etter de slipper frøene.

Bark

En moden Norge Gran har en skjellete, brun til grå bark. Tørr hvit harpiks ofte speckles bark og drypper fra blemmer på bark og lemmer som har blitt beskåret.