Nord-Texas vinter resistente planter

August 1

Nord-Texas vinter resistente planter

Nord-Texas ser mye kaldere vintere enn andre deler av staten. Dette kan gjøre velge planter for dette området litt vanskelig, men du har fortsatt en rekke alternativer når det gjelder vinter-resistente planter til Nord Texas. Ta en titt på en Texas hardiness sonen kart (se ressurser) før du gjør noen plante; Dette vil hjelpe deg å avgjøre hvilke planter er best egnet for bestemt hjørnet av Nord-Texas.

Trompet Vine

Innfødt til østlige Nord-Amerika så langt nord som Ontario, Canada, trompet vine - også kalt trompet creeper - er mer enn i stand til withstanding Nord Texas vintre. Vintreet er også tørke tolerant og hardføre nok for varme Texas somre, og er kjent for sin prangende oransje-rosa blomster som blomstrer om våren. Trompet vintreet er løvfellende, shedding sine blader om høsten. Vintreet kan klatre til 35 fot opp vegger, trestammer, gjerder og andre strukturer. Det kan være litt for aggressiv, så Lady Bird Johnson Wildflower Center anbefaler plante den i et område der du kan klippe over sin suckers å hindre overvekst. Plante i full sol på beste blooming.

Yaupon Holly

Yaupon holly er vekselvis omtalt som eviggrønne holly eller indiske blackdrink, og er allsidig med holly familien som vil vokse i forhold over hele Texas. Men kan nå en høyde på 45 fot, denne store busk sjelden over 25 fot. Den har skinnende eviggrønne blader og blomster våren med små og lite iøynefallende blomster som blir små røde bær. Du må ha både en mannlig og en kvinnelig anlegget å produsere bær, men de kan produseres i rikelig mengder som blir spist av fugler. Det vokser best med rikelig sollys og fuktig, godt drenert jord, men vil også tolerere skyggen, dyptgående og perioder med lav avløp.

Texas Red Oak

Texas Red Oak er en små - og mellomstore treet som kan være multitrunked og vanligvis vokser 15 til 30 fot, selv om det kan nå 50 feet eller mer. Det er hardføre nok til å overleve vinterforhold i Nord Texas, og også vokser i områder av sentrale Texas vest til elven Pecos. Den produserer eikenøtter, og bladene er borgtårn og slå lyse nyanser av rødt og oransje før faller av høsten. En Texas innfødte som navnet antyder, treet vokser i litt alkaliske eller litt surt grus eller sand jord, og er svært varme - og tørke-tolerant.