Nitrogen & kalium i tomatplanter

May 10

Nitrogen & kalium i tomatplanter

Som andre planter krever tomater visse viktige næringsstoffer for optimal vekst. Nitrogen og kalium er to av tre viktigste næringsstoffer elementer tomater trenger, og retten nivåer av disse næringsstoffene er viktig å oppnå en høy avkastning.

Typer

Mange viktige molekyler i tomatplanter inneholder nitrogen, inkludert proteiner og DNA. Nitrogen er spesielt viktig for vintreet vekst i tomatplante. Kalium er viktige for proteinsyntese og fungerer også som en viktig stoff for anlegget celler å regulere konsentrasjonene stoff.

Effekter

Tomatplanter mangler nitrogen kan ha gulnet blader og dårlig vekst; et overskudd av nitrogen, derimot, kan forårsake overdreven vekst og Sen blomstring. Uansett, er avkastningen redusert. Kalium er viktig for frukt størrelse og kvalitet.

Betraktninger

Avhengig av hvordan tomater er dyrket, kan nitrogen og kalium gjødsel ofte brukes gjennom drypp vanning systemet. Det er vanligvis ikke tilrådelig å bruke store mengder kalium via drypp vanning, imidlertid; de fleste av kalium og 40-50 prosent av nitrogen bør brukes før planting, mens resten brukes i løpet av vekstsesongen.