Navnet på en plante som ligner palmen

November 14

Navnet på en plante som ligner palmen

Konglepalme er en slags plante som ligner palmen så mye at mange cycads feilaktig kalles håndflatene når, faktisk, de er en helt egen art. En av mest kjente av disse konglepalmer er Sago håndflaten, også kalt en konge Sago.

Konglepalme

Som palmen, konglepalmer bor tropiske og subtropiske land og mange av de ca 200 artene av cycad viser en slående likhet i utseende til palm arter, med brede blader som ser mye som palmeblader. Imidlertid er konglepalmer faktisk tettere knyttet til Furua enn håndflaten. Konglepalme eksistert på jorden siden dinosaurene, mens palmer dukket først opp 150 millioner år senere.

Cycad funksjoner

Noen cycad arter vokser til en høyde på 60 fot med blader 10 fot lang, mens andre oppnå en høyde på mindre enn 1 fot. De har også forskjellig fra palm i det faktum at de bærer ingen frukt eller blomster. Av stilkene av cycad er tykk, men ikke gjort av tre; i stedet er stammen en fibrøs vekst som inneholder mye stivelse. Konglepalme krever godt drenert jord, men er flink til tåler tørke - noen arter trenger mindre enn 2 inches av nedbør årlig for å overleve.

Sago Palm

Sago palmer (Cycas revoluta) er plantet i mange av de samme områdene, og grenser til - palmer, på grunn av dens evne til å lage et frodig, tropisk landskap. Det anses hardfør til amerikanske avdeling av landbruk hardførhet Zzones 8 til 10, et område som er begrenset til tropiske og subtropiske delene av USA Den vanligvis vokser utendørs til en høyde på mellom 8 og 10 fot med blad lengde av 4 til 5 fot. Den foretrekker full sol og hvis Sago palm mottar for mye skygge, veksten av nye blader vil være begrenset.

Moro fakta

Ytterligere forvirring stammer fra det faktum at det vitenskapelige navnet for cycad (Cycas) er en greske ordet betyr "palmetre." Selv om konglepalmer brukes sjelden for mat i dag, Florida Seminole-indianerne historisk utnyttet stivelsesholdige ekstrakt av anlegget for bruk i en type pudding de kalte "sofkee". Ifølge Dr. T. Ombrello av Union County College i New Jersey, var det også nytes som en erstatning for hvetemel og tidlige bosettere i Miami-området bygget en bransje rundt produksjonen av denne mel.