Navnet på deler av Hibiscus blomster

March 14

Navnet på deler av Hibiscus blomster

Selv om blomster variere enormt, deler de visse grunnleggende funksjoner. Biologi lærebøker bredt grunnlag identifisere disse karakteristikkene som inkluderer mannlige og kvinnelige deler. Det er også funksjoner som er verken mann eller kvinne, som «calyx"(tøffe ytre laget en blomst bud).

Hver blomst varierer "i minst et lite stykke" fra denne generalisering, ifølge bakgård natur nettstedet. Likevel sier nettsiden også denne "standard blossom" fungerer som en plan for å identifisere delene av en blomst, inkludert hibiscus familiemedlemmer.

Standard Blossom

De mannlige og kvinnelige delene av standard blomster er lokalisert inne en enkelt rad av petals-en nonsexual del kalt "corolla." De mannlige delene av en blomst sammen utgjør "stamen," som inkluderer fire delikat stilker kalt "filamenter" som er toppet med pollen-produserende "anthers."

De kvinnelige delene utgjør "pistil." Oppsvulmede nederst pistil er "eggstokken," der flower's frø skjemaet. Den "stigmatisering", som er delen av pistil som mottar pollen, er koblet til eggstokken av en slank rør kalt "stil".

Å støtte foten av blomsten når den blomstrer, grønne calyx av standard blossom sprer seg ut i en kopp-lignende struktur med hakk kant av trekantfigurer kalt "kronblader." En annen aseksuell del av standard blomster er "corolla" (én rad av petals).

De mannlige og kvinnelige delene av hibiscus blomster varierer betydelig fra denne "lærebok" blomstre.

Stamen og Pistil

Deler av en hibiscus blomster er mer komplisert enn standard blomster. Dens filamenter er kortere, tynnere og mer tallrike. Hver veltet med en liten anther. Filamenter er koblet til en mannlig struktur som kalles "staminal rør," som ikke er en del av standard blomster. Skjult i dette røret er en lang, tynn kvinne stil som ender i flere stigmatisering, som rote ut av staminal slangen. Disse korte, rød, hengende grenene har knobby ender som tiltrekker pollen fra anthers.

Calyx og Corolla

Hibiscus calyx varierer også fra standard blomster, fordi den inneholder to deler. Under calyx er en utkant av sepal-lignende støttebladene kalt "epicalyx." Konfigurasjonen av kronbladene eller corolla, av hibiskus vanligvis ser ut som corolla av standard blomster. Det er imidlertid noen fancy hibiscus planter, for eksempel "Rose i Kina," som ekstra, ruffled kronblad vises. Disse ekstra kronbladene er faktisk halv-petal/halv-stamen lemmer, ifølge bakgård gartner.