Native New Mexico planter

January 24

Gartnere i New Mexico vil dra nytte av lokale planter i sin landskapsarbeid på grunn av statens klima. Lokale planter krever sjelden ekstra vanning, som er ideelt fordi New Mexico mottar nær 14 inches av nedbør årlig og ofte lider av lengre perioder med tørke. Lokale planter er også acclimated til Statens Vær avvik. Sommertemperaturer overstiger ofte 100 grader Fahrenheit, mens forskjellen mellom en dag med høye og lave temperaturer kan variere fra 25 til 35 grader, ifølge New Mexico klima Center på New Mexico State University.

Ørkenen Marigold

New Mexico innfødt ørkenen marigold, Baileya multiradiata, er opptil 18 inches høy og ca 2 fot bred.En biennial eller kortvarig flerårig, den produserer en haug med ujevne, grå, ullen løvverk. Fra midten av våren til høsten produserer fabrikken høy, gul, daisy-lignende blomster som måler 2 inches tvers, blir papir-lignende som de alder. Den øde marigold finnes under 5000 fot i New Mexico og tåler ikke temperaturer under 32 grader Fahrenheit.I hagen, plante ørkenen marigold i fullt sollys. Den vokser i ufruktbar jord er tørke-tolerant. Det krever ingen ekstra vanning i hagen å trives og faktisk, vil rot i fuktig grunnforhold. Anlegget frø lett selv.

Scarlet Globemallow

Den scarlet globemallow, Sphaeralcea coccinea, er en lang levetid flerårig, med noen eksemplarer like gammel som 35 år, ifølge U.S.Forest Service. Det vokser til om lag en fot høy, men røttene strekke ofte til en dybde på 6 fot. Scarlet globemallow vokser i klumper og kan spre for å kolonisere et område. Anlegget gråaktig-grønn stengler og blader er dekket i fin pels, og fra vår til høst produserer rødlig blomster. Det frø lett selv etter blomstring.En ørken plante, den ikke krever vanning og tåler tørke, vokser i fullt sollys. Det er funnet på elevations fra 3500 9000 fot. Dyreliv, inkludert små pattedyr og pronghorn, sammen med innenlandske storfe, spise scarlet globemallow.

Blackfoot tusenfryd

Blackfoot daisy, Melampodium leucanthum, er en sommerfugl magnet. Fra vår til høst produserer fabrikken en overflod av 1-tommers brede hvite, daisy-lignende blomster med en mild, honning-lignende aroma. Blackfoot daisy vokser to18 inches høy og 2 fot bred. En buskete plante, har smale, strap-lignende bladene. Det er en populær hage plante som vokser i fullt sollys og kan tåle tørke. Blackfoot daisy krever godt drenering jord og vil ikke tolerere fuktig grunnforhold. Anlegget sprer av selv-såing. Det er funnet i sitt opprinnelige habitat høyde av 2000 til å 5000 føtter. Blackfoot daisy kan trimmes tilbake vinteren å holde det kompakt og mindre buskete.