Når plukke asparges i syklusen anlegget

January 20

Når plukke asparges i syklusen anlegget

Frisk-plukket asparges er en av vegetabilske verdens herligheter hver vår. Hvis du skal velge det selv, men er det viktig å vite når den beste tiden er å gjøre så. Plukke for tidlig eller for mye kan skade anlegget, som kan ha en negativ innvirkning på vekst i fremtiden år.

Vente noen år

Asparges er en flerårig, og med riktig pleie, vil du kunne nyte utsøkte asparges for mange våren sesonger når du først har plantet den. Men det betyr at du må vente for de første tre til fire år før du velge noen av det. Små stilker kan vises som ser lovende, men ikke bli fristet. Asparges rotsystem ta lang tid å etablere seg og du kan sette plantene dine i fare ved å bli utålmodig.

Asparges er klar

Når planter har modnet og produserer spears, den ideelle tiden for harvest er like etter spears har nådd 4 til 5 inches i høyde, som skulle skje veldig snart etter våren har kommet til ditt område. Det er vanskelig å gi en nøyaktig tid, fordi asparges planter er svært utsatt for temperatur og solen. De vil synes å skyte opp umiddelbart når det er sol og varmt. Når det er kaldt og overskyet, de er mye som mange mennesker og egentlig synes ikke å gå.

Det er en feil å tro at tykkelsen av stilkene er veiledende seighet. Derimot er det også en feil å tro at tynnere stilker automatisk angi ømhet. Bruke farger og hodet formasjon som din guide når du velger som spears for å plukke. Som regel er veldig intenst grønne spears søtere enn de som er mindre intenst farget. Tett grupperte hoder på spears er vanligvis tegn på god smak og tekstur tillegg. Ikke plukke spears som har hoder som har løsnet, ettersom disse vil slå til asparges bregner og bitter og woody. Du kan høste frøene fra bregner å plante mer asparges, hvis du liker, men de gjør ikke god mat.

Hvor lenge til Harvest

Cornell Universitys vegetabilske MD program anbefaler bare høsting for maksimalt to uker første året du gjør det, fire uker andre og seks uker hvert år etterpå. Videre anbefaler de stoppe årlig avling når du merker en overflod av små stilker dukker opp i stedet for blanding av stilken størrelser du sikkert har sett tidligere i sesongen.