Når Pinky Winky hortensia blomstre?

February 10

Anlegget størrelsen er relativ, så når vi snakker om naturlig store panicle hortensia busker, nye sorten Pinky Winky er en shorty, selv på 6 til 8 fot høy og bred. Det er ikke noe om blomster, skjønt. Denne sterke busk er dekket med 12 - til 16-tommers blomster fra midtsommer å falle.

Om Panicle hortensia

Store og raskt voksende, panicle hortensia (hortensia paniculata) har alltid vært busker best egnet for store landskap. De vokser 10 til 25 fot høy og bred i en gjennomgripende, fontene-lignende form. Mørk grønne bladverket forblir frisk ser hele sesongen, men har ikke mye farge i høst. Den virkelige skjønnheten panicle hortensia kommer fra den store, koniske blomster som dekker anlegget fra midtsommer tidlig falle. Disse duftende, hvite blomster ligne store syriner og vokse 6 til 8 inches lang, og nesten like bred. Som været kjøler høsten, de hvite blomstene endre til rosa. Panicle hortensia er hardføre i US Department of Agriculture anlegget soner 3 til 8, gjør dem de mest kald-hardføre av alle hortensia.

Om Pinky Winky

På 6 til 8 fot høy og bred, er Pinky Winky størrelse for å passe inn dagens mindre landskap. Fall løvverk farge er grønn med et snev av gul eller rød-lilla. Pinky Winky vant prestisjefylt Royal hagebruk Society Award av hage fortjeneste i 2008. Hardførhet for denne kultivaren er den samme som for arten.

Pinky Winky blomster

Pinky Winky produserer blomster kontinuerlig fra midtsommer til frost. 12 - til 18-tommers lang blomstene er dobbelt så stort som de på vanlig panicle hortensia og holdes oppreist på busk, ikke gjennomgripende eller hengende på arten. Tofarget blomstene er rosa på bunnen og hvit i endene. Fargen påvirkes ikke av jord pH, slik tilfellet er med mopp-head hortensia (H. macrophylla).

Kulturelle Tips

Siden Pinky Winky blomster på nytt treverk, sviske busk tilbake med en tredel til en halv hver våren, som resulterer i de største blomstene mulig. Gjødsle det. i tidlig om våren med slow-release treet og busk gjødsel. Mens busk er noe tørke tolerant, utfører det beste hvis gitt ekstra vann i tørre perioder.