Når & med hva gjøre jeg gjødsle Blueberry planter?

March 17

Når & med hva gjøre jeg gjødsle Blueberry planter?

Blåbær er deilig, allsidig og fullpakket med næringsstoffer, inkludert antioksidanter. De kan spises fersk eller brukes i baking. The busker er liten nok til å vokse i hjemmesiden hage, og de har den ekstra bonusen av å være svært dekorative. Alle disse fordelene gjør for det faktum at blåbær har svært spesifikke kulturelle behov. De er ikke lett å vokse, og er spesielt følsomme for over-gjødsling, men belønningene er vel verdt innsatsen.

Typen gjødsel

Bruk rhododendron eller azalea gjødsel, som de elsker sur jord akkurat som blåbær gjør. Balansert (10-10-10 eller 20-20-20) gjødsel er best. Blueberry planter er spesielt følsomme for nitrogen. Faktisk, vil nitrogen-rik gjødsel hindre blomst og frukt produksjon i de fleste tilfeller. Et unntak til denne regelen er hvis jord er høy i fosfor. I så fall bruke ammoniumnitrat i stedet for en balansert gjødsel.

Første års planter

Første års planter har ulike gjødslende behov enn eldre planter. Ikke gjødsle blåbær planter rett etter du plante dem. I stedet, vente til bladene har uncurled og nådde full størrelse. Deretter skvette bare 1 ss. balansert gjødsel eller 1/2 ss. ammoniumnitrat, i en sirkel rundt anlegget, omtrent 12 inches fra stammen. Gjør dette hver sjette uke til August. Sikre at plantene får minst 4 inches av vann mellom hver periode av befruktning.

Eldre eller fruktbærende planter

Eldre blåbær planter (de som har båret frukter) skal befruktes annerledes enn nylig plantet busker. Om våren, når bladene vises, gjødsle med 1 kopp balansert gjødsel innen et område 3 fot rundt busken. Bruk deretter 1/4 av en kopp ammoniumnitrat hver sjette uke til samme område. Gjødsle ikke lenger etter juli 1. gjødsling etter denne tiden vil oppmuntre sen høst vekst, som betyr at anlegget kan bli skadet av vinter minusgrader.

Andre hensyn

Blåbær skal ikke tillates å produsere frukt for de første to årene, ifølge University of Maine. Så, følg prosedyrene for gjødsling nylig plantet busker i minst to år. I tillegg Fjern blomster våren. Dette gjør at anlegget for å utvikle en sterk rotsystem, som gjør det mye mer immun mot sykdommer. La noen blomster på tredje året og la blåbær bush å produsere en liten mengde av frukt. Igjen, gjødsle det ifølge av anlegget for nylig plantet busker. Etter det tredje året, gjødsle ifølge planen for eldre busker og la anlegget produsere en full avling av blåbær.