Når legger jeg gjødsel til blåbær?

October 17

Blåbær er ofte brukt som en barriere buskas, opprette en hekk rundt gården eller hjem. Men har dette anlegget en andre, mer deilig, formål - søte saftige bær som det gir fra sitt tredje år framover. Blåbær kan brukes som frokostblanding eller iskrem topping og cobblers, kaker, syltetøy, sirup og pannekaker til en frisk og sommerlig vri. Forsvarlig befruktning og jord behandling er avgjørende for å etablere en fruktdannelsen skal skje plante.

Før Planting

Blåbær er ganske spesielle om deres ønsket jord pH og reagere dårlig hvis deres krav ikke er oppfylt. Hvis mulig, har din jord testet ca to år før planting for å gi tid for riktig endring. Blåbær foretrekker en jord pH mellom 4.0 og 5.5 med 4.5 er ideelt. Endre din jord med lime hvis pH er for lav eller svovel hvis det er for høyt. Legge til organisk materiale som torv moss å oppnå en 4-7 prosent organisk materiale i jord.

Planting

Hvis jord testing ikke er utført før planting, endre jord på planting området med 1 kubikk fot hver av torv moss og sand. Plante busker i opp senger hvis du har loamy eller leire jord å bedre dreneringen. I sandholdig jord, kan busker plantes i nivå senger. Bruke 4 inches av flis eller sagmugg mulch i en 2-fots sirkel rundt hver plante. Bruk mulch årlig eller som nødvendig for å opprettholde en dybde på 2 inches.

Første året

Når din nyplantede blåbær busker har full størrelse bladene, kan du bruke første befruktning. Bruk en balansert 10-10-10 eller 12-12-12 gjødsel. Spre 1 ss. dette gjødsel i en sirkel en fot bort fra bush. Nøye mål nedbør eller vanning, og ikke gjødsle igjen før anlegget har mottatt minst 4 inches av vann og seks uker. Blåbær er svært følsomme for over-gjødsling, så feile på siden av sjeldnere programmer når du er i tvil.

Andre året

Det andre året av vekst gjødsel bør bli doblet til 2 ss. og avstanden fra anlegget økt til et sirkulært område 1 1/2 fot fra blåbær bush. Planlegg den første søknaden om våren når ny vekst blir synlig. Bruk den samme gjødsel som året. Fortsette å overvåke nedbør for å bestemme den beste tiden for senere utligninger. Knip av utvikle frukt gjennom hele andre sesongen å oppmuntre samlede plantevekst.

Fruktdannelsen skal skje planter

Fra tredje år framover, bør du ha et etablert fruktbærende plante. I tidlig på våren, bruke 1 kopp av samme gjødsel som tidligere år. Øke avstanden fra anlegget til 3 fot. Fortsette befruktning i sommer om hver sjette uke, forutsatt at anlegget fortsetter å motta minst 4 inches av vann i denne tiden. Stopp befruktning av midtsommer, rundt 1 juli. Hvis din jord opprinnelig testet med høy pH, bruke landbruket svovel rundt bush om hvert tredje år.