Når kutte gamle blomster av en hortensia

June 1

Når kutte gamle blomster av en hortensia

Hortensia er en lett å vokse løvbusk, med store blader, fargerike, prangende blomster som blomstrer i klynger fra midtsommer å falle. Hardy til amerikanske avdeling av landbruk anlegget hardførhet soner 4 eller 5, avhengig av forskjellige, hortensia vokser 3 til 6 fot høy og bred, og vintreet varianter kan vokse til 80 fot langs en vegg eller solid struktur. Fjerne gamle blomster holder anlegget sunn og kan fremme en andre bølge av blomster, men når å beskjære er avhengig av de forskjellige vokst.

Kutte blomster og beskjæring omsorg

Hortensia utføre med vanlig beskjæring. Kutte hodet på blomsten når blomstene har falmet på både bigleaf og ti arter varianter som disse sortar blomst på fjorårets tre vekst. Sviske brukt hodet på blomsten på panicle og glatt varianter av hortensia fra sensommeren følgende våren før ny skudd spire, som disse to sortar blomst på inneværende sesong vekst. Blomsterknopper er utsatt for skade av frost og krever tidlig på våren hvis frost er en risiko. Hvis frost treffer ubeskyttet planter, fjerne eventuelle skadede knopper. Vanlig våropprydding pruning av død, skadet tre eller gamle stammer vil sikre en fyldigere, sunnere plante.

Hortensia som tørkede blomster

Tørket hortensia er ideelle for blomsteroppsatser, eller når vises som en gruppering i en kurv eller vase. Når blomstene begynner å visne på anlegget, fargene endre og myke, gir en interessant vintage utseende. La blomstrer på anlegget til nesten tørr og papery å ta. Kuttet stammer til ønsket lengde, fjerne alle blader, og holde en vase eller henger opp ned til tørking er fullført. Holde planter godt atskilt mens tørke for å unngå knusing eller skade blomster.

Endre hortensia farge

Den opprinnelige hortensia fargen kjøpt kan ikke fargen som blomstrer gang plantet, men gartneren kan kontrollere det endelige utfallet av endre pH i jordsmonnet anlegget ligger i. pH er et mål for surhetsgrad eller alkalitet finnes i jord. Den populære blå fargen på hortensia krever aluminium i jord å opprettholde sin nyanse og en høy jord pH vil skjule alle tilgjengelige aluminium og hindre blå fra utviklingsland. Tillegg av aluminet sulfate, tilgjengelig på de fleste hagesenter vil øke både jord og planter aluminium innhold, senke pH og gir blå blomster. Legge kalk til hortensia jord vil øke pH, lavere aluminium innholdet, og føre til rosa blomster. Tommelfingerregelen for jord surhetsgrad og hortensia er pH av 5.5 eller lavere, blå blomster og pH 6,5 eller høyere, rosa. Jord pH i 5.5 til 6.5 området vil produsere lilla eller en blanding av blå og lyserød på samme plante.

Planting og omsorg

Plante hortensia våren eller faller, adskilt nok til å betjene sin eldre størrelse. Planting hullet skal bare så dypt som roten seg selv og dobbelt så bred. Legg til kompost før planting og plasser anlegget i forberedt hullet. Fyll partway med jord, vann for å fylle hullet og vannet utligner, fylle hullet med jord og vann området godt. Vurdert skog planter, nyte hortensia fuktig, godt drenert forhold i delvis skygge. Vann regelmessig i varme, tørre perioder og Påfør et lag mulch til å vedlikeholde fuktighet og holde ugress i sjakk. Årlige vår bruk av kompost vil gi hortensia med nødvendig befruktning for sesongen.