Når kan solsikker plukkes?

December 29

Når kan solsikker plukkes?

Sunflower (Helianthus annus) er innfødt til Nord-Amerika og medlem av daglige blomst familien. Dette høye anlegget er identifisert av sine store, golden-rayed blomst kronblader med en mørkere center ligner solen - dermed sitt navn. Kjent for sin frø og olje, er sunflower benyttet til ernæringsmessige formål eller vokst for sin skjønnhet. Som alle planter, må sunflower har en høstingen og kutte og omsorg for å forlenge det hylle livet.

Tegn

Høsting en solsikke for sine seeds krever venter frø stivne. En solsikke er klart for plukking for sine seeds når hodet har tørket og tatt på en mørk brun farge. Det vises Solsikken er visnet som de fleste bladene har falt av blomsten. Plasser en papirpose over flowerhead og kutte hodet fri fra stammen med hage saks. Når solsikke hodene bringes innendørs, slipper rubbing hånden over face frøene i en bøtte.

Tidlig plukking

Solsikker kan høstes før riktig tørrhet poenget. Høste sunflower når bak flowerhead viser en gul-orange farge. Med et par hagearbeid sheers, kuttet de solsikke 12 inches under flowerhead. Bringe kutt blomsten innendørs og plasser i en varm, godt ventilert rom. Sørg for at rommet ikke har høy luftfuktighet, som dette øker sannsynligheten for mugg utvikling på tørking solsikker. Bruk en avfukteren om nødvendig.

Høsting for utseende

Mens høsting solsikker for frøene er vanlig, er de også plukket for skjønnhet. Vent til hele blomst blooms og dens ansikt poeng fremover, som er i slutten av sommeren eller tidlig faller ifølge University of Minnesota Extension Service. Få en bøtte med kaldt vann ut inn i hagen og gjøre kutt minst 12 inches under flowerhead med en skarp hagearbeid sheers eller en kniv. Umiddelbart plassere solsikke stammen i vannet.

Vasen omsorgen

Skjær stammen i vinkel og legg den i en vase fylt med en del sitron-lime kullsyreholdige brus, tre deler varm destillert vann og ¼ tsp. med blekemiddel. Ikke bruk vann fra springen. Sitrus brus og blekemidler virker konserverende, som holder sunflower sunnere for lenger, ifølge University of California samarbeidende forlengelse. Sukker i brus, tømme og fylle den vase hver-annen-dag. Lage en frisk vinklet kutt i stammen før du plasserer i vann og brus løsning. Solsikker har en høy pollen teller og kan forverre allergier.