Når kan jeg plante en Gardenia Bush?

January 8

Når kan jeg plante en Gardenia Bush?

Gardenias kan vokse i store busker og må være transplantert fra en beholder plante i hagen. Disse plantene har blitt et sørlige ikon i USA, blomstrende fra midten av våren til sommeren. De blomstre i varme og fuktighet.

Timing

Kjølig vær, er i vår eller høst, den beste tiden å plante en gardenia busk. Gardenias krever full sol til lys skygge og vil surt, godt drenert jord. Teste jorda for pH-nivå. Hvis det ikke er Sure nok, legge svovel å bringe Surhet til mellom 5.0 og 6.0.

Nyplanting

Grave et hull som dypt som roten ballen og bare to ganger så bredt. Endre fattig jord med noen kompost. Fjern gardenia fra sin pott og plasser den i hullet. Fylle hull halvveis med jord og vann, la vannet renne helt i jorden. Fylle resten av hullet med jord og vann igjen.

Omsorg

Bruke et 2 til 4 tommers lag mulch å holde røtter kjølig om sommeren. Gardenias trenger 1 tommers vann per uke og en alkalisk plante mat i vekstsesongen. Sviske tilbake våren å oppmuntre nye blomst samt omforme bush.

Insekter og andre skader

Gardenias er utsatt for skadelige insekter som bladlus, melete feil og Trips. Hvis noen skade oppstår, spray på en organisk insecticidal såpe. Andre gardenia plager inkluderer bud slipp og gule blader.