Når kan du dele Hostas?

November 20

Når kan du dele Hostas?

Hostas nytte vanligvis dele hver tre til fire år. Generelt, dele hostas når midten av en stor klump stopper voksing, som skjer når de blir for stor, eller når hosta sengen er overgrodd. Dele også for overføringen. Det er flere ganger i året når du kan trygt dele hostas.

Våren divisjon

Våren er den enkleste tid dele hostas; imidlertid ikke dele Sieboldianas eller Tokudamas varianter på dette tidspunktet. Dele når nye våren skyter er bare noen få inches høy. Du arbeider med mindre plante som er hvorfor de er enklere å dele denne gangen.

Sen sommer eller tidlig høst divisjon

Alle hostas kan deles i slutten av sommeren eller tidlig i høst. Dette er faktisk den ideelle tiden å dele hostas, ifølge Ohio State University forlengelsen. Varm jord og fuktige dager er ideelle for raskere rot vekst. Siden du arbeider med et større anlegg, er det litt vanskeligere å dele hostas samtidig. De må også mer forsiktig etter å dele enn hostas delt våren.

Høsten divisjon

Du kan også dele hostas høsten når de begynner å dø tilbake. Hostas kan vokse og etablere seg i vinter, men legge om 2 til 4 inches mulch hindrer at bakken kasteline vinteren.

Hvordan å dele

Grave rundt din klynge av hostas med en spade, spade og hage gaffel og løfte dem ut av jorden. Børste av overflødig jord. Her finner du naturlige områder der du kan klippe anlegget i seksjoner med en rene, skarpe kniv. Pass på at hver del har sunn røtter og minst et par sunn stammer. Hvis midten var nakne, bare kaste den delen. Umiddelbart plante nye hosta plantene 1 til 3 fot fra hverandre. Holde plantene godt vann de første to ukene.