Når jeg plantet min nye hortensia, bør jeg legge sin natur Chelated jern til jord?

October 27

Når jeg plantet min nye hortensia, bør jeg legge sin natur Chelated jern til jord?

Sin natur chelated jern kan legges til jord når en ny hortensia er plantet, men ikke være nødvendig. Det er vanlig å behandle hortensia allerede plantet som et middel for chlorosis. Chlorosis oppstår når hortensia ikke kan absorbere nok jern, mangan eller sink. Dette kan skje når disse elementene ikke finnes i jord eller når jord pH er uegnet.

Chlorosis og pH

Jord skal surt for hortensia med en pH mellom 5.2 og 6.4. En jord pH over 6.4 gjør det vanskelig for hortensia å absorbere jern, mangan og sink. Chlorosis angis når bladene på ny vekst bli gul. Blad venene kan eller kan ikke forbli grønn. Sin natur chelated jern, også kjent som jern chelate, kan brukes som foliar spray eller lagt til jord å behandle jernmangel, men det er ikke anbefalt for mangan og sink mangler.

Jord Testing

Før planting en ny hortensia, har jord testet om pH er egnet. Dette kan gjøres av fylket forlengelsen office. De tester jord for mineral- og næringsinnhold nivåer også. Utvidelse kontoret kan anbefale kjemiske og organisk jord endringer som skal blandes i jorden før planting hortensia. Hvis jorden er nøytrale eller alkalisk, kan de anbefaler å bruke noen form for svovel å senke pH og gjøre det mer passende, men de kan også anbefale sin natur chelated jern. Husk på at jord nær fortau, oppkjørsler og grunnlaget er sannsynlig å bli mer alkalisk. Lime fra de konkrete leaches inn i det omkringliggende jorden. Jord pH kan være mindre alkaliske et annet sted i gården.

Reconsidering hortensia

I områder hvor jorden er svært alkalisk med pH over 7.5, kan det være lurt å plant en annen blomstrende busk som tåler slike høy pH nivåer. Lokale barnehager lager vanligvis planter som er bevist for å vokse i regionale grunnforhold. Vokser en hortensia i svært alkalisk jord kan kreve årlig tillegg av kjemikalier eller selv flere ganger per år, i løpet av busk. Hvis jorden er uegnet men busk bare må være en hortensia, kan det dyrkes i en beholder. Det er lettere å vedlikeholde jord pH når du arbeider med en beholder av jord enn det er i en hagesetting og hortensia gjøre det bra i containere.

Blomst farge

En annen vurdering for hortensia og pH er blomst farge. Hvit-blomstrende hortensia kan ikke endres til blå eller rosa. Planter som produserer naturlig blå eller rosa blomster kan imidlertid være påvirket ene eller den andre gjennom høyere eller lavere pH og aluminium. En jord pH mellom 5.2 og 5.5 med tilstedeværelse av aluminium får blå blomster. Aluminet sulfate har den doble effekten av legger aluminum og senke pH å gjøre det enklere for busk å absorbere aluminium. Jord pH mellom 6.0 og 6.2 forårsaker hortensia å absorbere mindre aluminium resulterer i rosa blomster. PH i svært sure jordsmonnet kan heves ved å legge dolomitic kalk. Hvilke kjemikalier blandes og mange kan bestemmes når jorda er testet.