Når får eiketrær bladene våren?

July 28

Når får eiketrær bladene våren?

De fleste arter av eiketrær er løvfellende--dvs de løvene høsten og vokser nye på vårparten. Litt oaks, som enkelte arter live oak, er grønne og holde sine blader året rundt. Tidspunktet for eik-leaf fremveksten varierer avhengig av arter og beliggenhet, samt ambient miljøforhold.

Phenology

Phenology er læren om sykliske økologiske hendelser og naturlig timing. Bla av løvtrær på vårparten er et klassisk phenological mål. Faktorene omfatter anleggene svar til oppvarmingen temperaturer, dag lengde og fuktighet nivåer i jord.

Våren fremveksten

Oaks tendens til å blad ut mellom tidlig og sen våren, avhengig av latitude og arter. For eksempel over sin betydelige område i Nord-Amerika vokser øst hvit eik vanligvis nye blader mellom slutten av mars og slutten av mai. California svart oaks i Pacific Northwest blad vanligvis ut i mai.

Klimaendringer

I enkelte deler av verden vises oaks å være bladde tidligere enn deres historiske timeplan, sannsynligvis en klimatiske oppvarmende trend. I noen områder i Storbritannia, for eksempel foreslått studier i det første tiåret av det 21 oaks vokste nye blader ca 2 uker tidligere enn de gjorde i 1950.