Når er Jazz eplene modne?

November 13

Når er Jazz eplene modne?

Jazz apple (Malus domestica) er en skarp, flavorful kultivar utviklet i New Zealand. En krysning mellom en Royal galla og en Braeburn apple, Jazz er en moderne apple utviklet i 1990-årene. Variasjonen, kalt Scifresh, er solgt under merkenavnet varemerkebeskyttede Jazz og er en sen-sesongen apple.

Funksjoner

Jazz Eple er en klubb eple, betyr at det er lisensiert fra New Zealand utvikler en klubb eller begrenset antall dyrkere. Denne lisensavtalen, utformet for å holde apple kvaliteten opp og markedet sterk for apple, betyr at Apples prisen er vanligvis høyere og dens tilgjengelighet mer begrenset. Jazz, en spesialutviklet apple tilpasset forbrukernes etterspørsel etter en mer flavorful eple, er en middels til liten Eple med en god holdbarhet. Det står fra de fleste supermarked epler på grunn av to farger rød og gul utseende når moden.

Tre moden

Jazz apple høsting sent sesongen, betyr det er moden for plukking i USA i løpet av høsten og i New Zealand i løpet av mai. Jazz epletrær trives espalier plante. Trent langs wire støtter, vokser trær smal og lang i stedet for buskete. Fordeler inkluderer bedre soleksponering for trær og mer støtte i sterk vind. Frukt modnes på undersiden av grenen, gjør det enkelt å plukke moden frukt.

Markedet moden

I supermarkedet eller på en bondens marked, Velg en moden Jazz apple basert på fargen. En moden Jazz apple er bicolored - rød blandet med gule eller lys grønn hud fargelegging. Den dype røde overskygger lettere oransje, gul eller grønn fargen. Når apple ikke har dyprøde toner, smaker det mer som sin milde Braeburn stamfar, som om spiselige, ikke har den friske smaken av en moden Jazz. En moden Jazz har heft; Det er solid og fast. Hvis du setter apple i håndflaten av hånden, føles det ikke myk eller lys. Unngå epler med myke flekker, blåmerker eller skrukket hud.

Bruker

Jazz apple tilbyr søt, saftig smak for snacking. Tett kjødet, Jazz er vanskelig å bite og er lettere spist når skiver. Kjøttet er fast og gul. Fordi det er en fast eple, holder Jazz formen i baking. Smaken holder godt under matlagingen. Jazz vises i amerikanske markedene i November og desember, godt timet for dessert ferien. Lagre moden Jazz epler i kjøleskapet.