Når er det trygt å plante Marigold frø i hagen?

April 30

Når er det trygt å plante Marigold frø i hagen?

Marigolds (Tagates erecta) er lyse sommeren bloomers varierer i farge fra solfylte gul til dyp, kobberrøde rødt til rike, rødaktig-oransje. Mens planting marigold frø innendørs gir planter et forsprang, marigold frø også plantet i hagen. Ikke bli for ivrig for våren planting, som marigolds ikke vil tolerere kaldt vær.

Timing

Marigolds er trygt plantet i hagen bare når du er sikker på at noen fare for frost har passert, som frost vil drepe anbudet seedlings. I de fleste klima, er marigolds plantet i slutten av mars eller tidlig i April. Når du plante marigold frø, regne med å vente 45 til 60 dager før marigolds begynner å blomstre.

Planting frø

For å plante frø utendørs, bruk en hakke, murskje eller hage gaffel til å løsne de topp 8 inches av jord. Glatt planting området med baksiden av en rake. Scatter marigold frø over jorden, så dekk frøene med ca 1/4 tommers lys jord, vermikulitt eller perlite. Når seedlings er 3-4 inches høy, tynn plantings ved å trekke ut svake, spindly seedlings, slik at 10 til 15 inches mellom hver plante. Fukte jorda med en slange og fine spray vedlegg, deretter holde jorda litt fuktig til frø germinate.

Krav

Marigolds er hardfør planter med bare to grunnleggende krav som må oppfylles for at plantene trives. Det første og viktigste kravet er å gi plantene rikelig med sterkt sollys. For å vokse sunn marigolds, plante frø der planter vil bli utsatt for seks til åtte timer sollys per dag. Når du har funnet et planting sted i fullt sollys, kontroller at jorden er godt drenert, som marigolds ofte råtne i vått vær eller våt jord.

Generelt omsorg

Når ringblomst plantene er etablert, er plantene tørke-tolerant. Vann noen ganger under varmt, tørt vær. Snev av falmet blomstrer å oppmuntre ringblomst plantene produsere blomstrer så lenge som mulig. Unngå gjødsel, som marigolds gjør best i gjennomsnittlig jord. For mye gjødsel resulterer i frodige løvverk men noen blomster.