Når er det Best å dele stauder?

December 26

Når er det Best å dele stauder?

Stauder kommer tilbake hvert år og må divisjon hver 3 eller 4 år. Anlegget viser tegn når divisjon er nødvendig, som en mangel på blomstrer til en manglende trives på grunn av overbefolkning. Andre grunner til å dele stauder inkluderer overføring eller Størrelseskontroll. Dele noen stauder til enhver tid av året, mens andre må deles til bestemte tider.

Våren

Våren er tid til å dele sen-blomstrende stauder. Nøye grave opp anlegget og spredt røttene. Skill klump av planter med hendene. Hvis planterøttene er for innfløkt, kutte klump i to eller tre inndelinger med en skarp kniv. Plante flerårig på samme dybde det tidligere var plantet. Planter; som bee balsam, lily av dalen og mødre; deles våren.

Sommer

Dele våren pærer; som tulipaner, daffodils og crocus; om sommeren etter blomstrende er gjort og bladene brukt. Nøye grave pærene med en hage gaffel eller for hånd. Jevnt mellomrom pærene og plante dem på riktig dybde. Lagre pærene før det er på tide å plante dem igjen i høst. Store flerårig pærer i lukket beholder plasseres i et kjølig, mørkt sted.

Høst

Dele tidlig blomstrende stauder høsten. Hostas og ornamentale gresstyper godt når delt på dette tidspunktet. Bruk en skarp kniv til å kutte roten ballen i flere deler. Plante delene på samme dybde som før. Når plantet, brønn delt stauder. Andre planter for høsten divisjon inkluderer Peon, hardfør geranium og blødende hjerte. Daylilies også vel når delt i høst.

Vinter

Bare dele stauder ut tidlig på vinteren når tiden er fortsatt for røttene å bosette seg i jord. Svært få planter overleve blir forstyrret så sent i år. Hvis du bor hvor Vintrene er mildere, dele sen-blomstrende stauder senvinteren eller tidlig vår. Det er best å vente til våren eller den påfølgende høsten dele staude. Mulch stauder som viser en mangel på kraft til overvintrer til forholdene er bedre.