Når er bringebær moden?

November 22

Når er bringebær moden?

Hjemmelaget bringebær gir velkommen behandler hver sommer, enten du bruker dem for matlaging eller bakervarer eller bare som en snack. Men som med andre små frukter og bær, modenhet kan være vanskelig å fastslå, og høsting må være forsiktig for å unngå skade frukt. Fordi bringebær ikke modnes etter blir plukket, er det viktig å høste dem til rett tid.

Farge

Moden bringebær har et fullstendig og ensartet farge. Bringebær kommer i mange farger, inkludert rød, sort, lilla og gult. Røde bringebær vanligvis modnes først, deretter svart varianter, etterfulgt av lilla og gult. Når du sjekker din bringebær busker for modenhet, inspisere frukt nøye for å se at hele bær er den samme fargen, fordi dette er den beste og enkleste indikasjonen på modenhet.

Størrelse og tekstur

Moden bringebær nå sin fulle størrelse og ser lubben og skinnende. Huske på at bringebær har oppnådd en jevn farge før de fullstendig modne, så det er viktig å sjekke planter for en stund å se hvis de fortsetter å plumpe opp.

Smak

Også smakstest noen bringebær du tror er moden for å se om du er riktig. Finne bær som er lubben, lyse og jevn farge. Hvis de lett komme av stammen, som er et annet tegn er klar for innhøsting. Smak noen for å se om de har nådd toppen smaken. Husk at noen varianter av bringebær har en besk smak, så bare fordi de ikke er søt betyr ikke at de ikke er moden.

Harvest og lagring

Bringebær og andre små frukter er skjør, så du må håndtere dem nøye under innhøstingen. Når plukket, plasserer bringebær i en grunne container og kjøle eller fryse umiddelbart, University of Maine råder. Ideelt sett skal nedkjølt frukt bringes til en temperatur på 33 grader F så raskt som mulig. Bær vil holde tre til sju dager hvis riktig lagret. På grunn av deres kort holdbarhet er det best å høste frukt fra buskene hver to til tre dager for å holde en jevn tilførsel.