Når du skal skille Purple Coneflower anlegget

March 15

Når du skal skille Purple Coneflower anlegget

Purple coneflower (Solhatt) er en allsidig flerårig med fargerike, daisylike blomster som blomstrer fra midtsommer tidlig høst. Sommerfugler tiltrekkes rosa-lilla blomster, og lubben koner hold frø som holde sangfugler fornøyd gjennom vinteren. Purple coneflower krever lite vedlikehold men fordeler fra vanlige divisjon.

Om

Purple coneflower er en hardfør staude anlegg egnet for voksende i US Department of Agriculture hardførhet sonene 4 til 10. Purple coneflower høyde gjennomsnitt 1 til 3 fot, med et lignende oppslag. Denne coneflower liker varmt og tørt og er solid nok til å vokse i nesten alle godt drenert jord, men jord med høy organisk materiale er best. Til tross for navnet er purple coneflower tilgjengelig ikke bare i lilla men også i nyanser av fiolett, rosa og hvitt.

Når og hvorfor å dele

Dele purple coneflower tidlig på våren når vekst først vises eller høsten etter sommeren blomstrer er ferdig. Purple coneflower tåler divisjon best på en kjølig og overskyet dag; varmt vær understreker røttene. Dele purple coneflower hvert tre til fire år, fordi dette staude tendens til å bli overgrodd og sentrum av anlegget noen ganger dør. Vanlig divisjon holder anlegget sterk og sunn. Divisjon er også enkelt å overføre nye purple coneflower planter.

Hvordan å dele

For å dele purple coneflower, grave opp en hel klump. Riste klump for å fjerne overflødig jord til du ser røttene. Skille klump i mindre planter, erting sta røtter med fingrene. Du kan også bruke en skarp kniv, spade eller murskje dele planter, men arbeidet nøye for å bevare så mange røtter som mulig.

Nyplanting

Purple coneflower liker fullt sollys men fordeler fra ettermiddag skygge i svært varme, tørre klima. Plante delt planter i godt drenert jord. Arbeid 2 til 4 inches av gjødsel eller kompost fattig jord eller jord som ikke renne godt. Vann umiddelbart etter planting, og deretter holde jorda fuktig til ny vekst vises. Etterpå, purple coneflower er tørke tolerant men gjør best med en dyp vanning hver uke i varme, regn-fri vær.

Generelt omsorg

Purple coneflower er en lite vedlikehold plante som krever lite omsorg når divisjonene er etablert. Hvis deadheaded regelmessig, blomstrer purple coneflower til midten av August. For å deadhead, hugge av blomster så snart de begynner å vil.. La noen blomstrer på purple coneflower planter på sensommeren hvis du vil at plantene til reseed i våren eller hvis du ønsker å forlate frøene å mate sangfugler vinteren.