Når du skal plante & vokse blåbær

November 23

Når du skal plante & vokse blåbær

Blåbær er vakker i landskapet og deilig på tallerkenen. Disse små og mellomstore busker vokser 5 til 8 fot høy. Delikat hvit duk våren etterfulgt av frukt i sommer. Plante blåbær som en prøven busk i et solrikt område eller inkludere dem i en levende sikring eller kantlinje. Planting tid, er jord pH og plassering avgjørende for vekst både dekorative og beskjære-produserende blåbær.

Klima og Planting området

Blueberry planter vokse i tempererte klima og kan ikke tolerere svært varme eller kalde områder. I USA vokser blåbær best i USDA planting soner 5 til 8. Valgte området planting nøye, som blåbær live og produsere 30 til 50 år i det rette miljøet. Plante blåbær i et solrikt område. Lys ettermiddag skygge er akseptabel, mens full skygge fører redusert frukt produksjon. I kaldere områder, plante blåbær hvor de får noen beskyttelse mot harde vintervinden.

Planting tid

Utvikle jord i området planting våren når bakken thaws og begynner å tørke. Arbeider hage soil for tidlig skader jord. Grave ut en håndfull skitt 6 til 8 inches dyp og form den i en løs ball. Når jordsmonnet føles løs og smuldrer mellom fingrene, kan du begynne å forberede området for planting. Plante blåbær i middels til sen vår. Valgte en kul dag å plante, for å unngå over-vekt unge blåbær planter.

Jord pH

Blåbær trenger sur jord. Noen jord som har en 6.0 eller lavere er egnet, med det ideelle området mellom 4.0 og 5.5. (Den surere jord, lavere pH tall.) Universitetet forlengelsen sentre kan analysere din jord for deg. Endre alkalisk jord med sphagnum torv mose justere pH. Arbeide et 2-inch-thick lag på toppen 18 inches av jord og har jord testet igjen.

Jord endring

Blåbær er kresen om grunnforhold. Hvis jorden er for våt eller tung og leire-lignende, pleier ømme røtter å råtne i bakken. Plante blåbær i et område som drenerer godt eller i et opphøyd bed. Endre jord med 2-4 inches av gjødsel og kompost. Spre pH-balanserende materialer som sphagnum torv i gjødsel og kompost og arbeide alle disse endringene i de 18 inches av området planting.