Når du skal plante tomater i Central Florida

March 29

Tomater er en varme-været avling og central Florida har to varme-været vekst sesonger: våren og høsten. Unngå vokser tomater i den varme sommeren når høye temperaturer hindre planter definerer blomster.

Frø eller stiklinger

På grunn av Floridas milde temperaturer og lange vekst sesonger, kan tomat frø bli sådd direkte i jorden. Frøene skal spire innen en uke eller to. Transplantert seedlings krever mindre vedlikehold enn direkte sår. For å minimere sjokk, transplant planter etter en regn, på en overskyet dag eller sent på ettermiddagen.

Jord pH

Tomater vokser best i jord som er litt surt med en pH på 6.2 til 6.5. Legg hage kalk hvis jord har en pH på 6.0 eller lavere. Bruke jern og magnesium om jorda har en pH på 6,5 eller høyere.

Våren plante

Plante tomater frø eller stiklinger trygt fra januar til mars. Plantene vil trives i varme våren temperaturen og vil bli høstet før den varme sommeren begynner.

Fall Planting

Tomat frø og planter kan plantes etter sommertemperaturer begynner å falle i August og September. Høste moden tomater før temperaturen synker i vinter.